Obavijesti

Sport

Komentari 231

Juve se prošetao Maksimirom: Talijani napunili plavu mrežu...

Juve se prošetao Maksimirom: Talijani napunili plavu mrežu...
19

Dinamo se dobro držao i 20 minuta parirao Juventusu. Pjanić je zabio nakon Sigalijeve pogreške, a potom je asistirao Higuainu. Dybala je zabio sjajan gol u nastavku, a priču je zaključio Alves

VIDEO

Dinamo je izgubio od Juventusa 4-0 na krcatom Maksimiru u drugom kolu Lige prvaka. Miralem Pjanić, Gonzalo Higuain, Paulo Dybala i Dani Alves zabili su za Juve za koji su u nastavku igrali Marko Pjaca i Mario Mandžukić.

Nakon dugo vremena na Maksimiru se tražila karta više. Rijeke navijača slijevale su se prema stadionu i stvarale atmosferu koja je podsjećala na 90-te i utakmice protiv Celtica i Newcastlea. Bad Blue Boysi su od prve sekunde navijali i vratili onaj huk sa Sjevera koji je toliko nedostajao proteklih godina.

Sjajan početak

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dinamo je krenuo s dvostrukim blokom protiv kojeg Juventus nije imao ideje kako ga probiti. Pokušavali su gosti izvana, ubačajima preko krila, ali ništa nije išlo i Juventus u 20 minuta nije imao niti jedan udarac u okvir gola.

Sigali i Šifo bili su na stoperima, desno je bio vrlo dobar Šitum, Pivarić je igrao lijevo, a Benković je ponovno bio na zadnjem veznom kao neka vrsta korektora. Jonas i Antolić bili su uz njega, lijevo je igrao Pavičić, desno Soudani, a naprijed Fernandes.

"Smiješni golovi"

U trenucima Juventusovog pritiska jedna bezveze napucana lopta došla je do Pjanića koji je zabio za vodstvo. Schildenfeld je krenuo na tu loptu, promašio ju je, a to kao da je zbunilo Sigalija koji je glavom idealno odigrao za Pjanića.

Juventus takve poklone ne propušta.

Kad te ne ide, ne ide. Nakon prečki i stativi u Lyonu, Dinamo je nastavio s lošom srećom i na Maksimiru. Antolić je ubacio, Schilfendeld nadskočio Barzaglija, ali zatresla se prečka.

Samo nekoliko minuta nakon toga na semaforu je već bilo 2-0. To je Juventus i nogomet na nekoj višoj razini. Pjanić je poslao dugu loptu, Dinamovih stopera nije bilo na vidiku, a Higuain prima onako kako bi trebao primati čovjek od 90 milijuna eura i isto tako zabija za 2-0 Juventusa.

- Pa ono kako smo primili dva gola je smiješno. Dobro smo se držali, ali kako igrati kad primiš onakve jeftine golove. To se ne smije raditi - ljutit je bio Marijan Vlak na poluvremenu.

Dybala i eurogol

Dybala se nije previše vidio u prvom dijelu, ali iskupio se u nastavku. Gol kakav je zabio Šemperu ne viđa se tako često. Majstorski je ušao iza leđa veznom redu i s preko 25 metara rasparao mrežu Dinamovog golmana za 3-0 Juventusa.

Maksimirske tribine naklonile su se Marku Pjaci koji je ušao u 68. minuti, a uz aut-liniju je stajao dobrih šest, sedam minuta, dok Dybala nije namjerno izbacio loptu da bi Marko konačno istrčao na teren gdje je postao zvijezda. Nešto nakon toga ušao je i Mario Mandžukić, a obojica su dobila veliki pljesak na Maksimiru.

Ovacije za Pjacu

Da stvar bude gora, Šemper je na kraju primio četvrti gol i to uz veliku dozu nesreće. Alves je pucao iz slobodnjaka, lopta se odbila od nekoga u "živom zidu" i prevarila mladog golmana. Dinamo je izgubio i drugu utakmicu u nizu u Ligi prvaka i nalazi se na zadnjem mjestu s gol razlikom 0-7.

 U drugoj utakmici ove skupine Sevilla je pobijedila Lyon 1-0.

Liga prvaka, 2. kolo:

Dinamo - Juventus 0-4
Sevilla - Lyon 1-0

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 231
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener