Obavijesti

Sport

Komentari 363

Hrvatska je izborila 1/4 finala! Kauboji su na korak do medalje

Hrvatska je izborila 1/4 finala! Kauboji su na korak do medalje
8

Hrvatska je u utakmici s malim brojem golova pobijedila Egipat 21-19 i izborila okršaj protiv Španjolske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Zlatko Horvat zabio je šest golova, a Ivan Pešić imao je 11 obrana

VIDEO

Hrvatska je u četvrtfinalu Svjetskog rukometnog prvenstva! Očekivali smo relativno laku pobjedu nad Egiptom i utakmica je išla u tom smjeru u prvih 30 minuta, a na kraju je završila sa samo +2, 21-19. Ali pobjedi se ne smije gledati u zube, ispunili smo osnovni cilj uoči puta u Francusku.

Afrički prvak na početku nije pokazao igru kakvom bi nam mogao parirati. Zabijali smo dosta lakih golova i koristili velik broj tehničkih pogrešaka i promašaja Egipta. Kad se tomu pridružio Ivan Pešić, koji je neočekivano dobio ulogu prvog golmana i odradio je svih 60 minuta (izuzev jednog sedmerca), rezultat je bio uvjerljivo u našu korist.

Luka Stepančić u 16. minuti odveo nas je na lijepih +5. Luka Cindrić mijenjao je Domagoja Duvnjaka koji nije mogao igrati konstantno u napadu i često je završavao u naručju egipatskih obrambenih igrača. Novom serijom Pešićevih orana u 27. minuti imali smo najvećih +7, a na velikom odmoru vodili smo 13-7.

Očekivali smo rutinsko odrađivanje posla u nastavku, a dobili smo - novu crnu rupu. Nakon što je raspoloženi Zlatko Horvat zabio u prvom napadu drugog poluvremena, upali smo u krizu i 11 minuta ostali bez gola. Za to vrijeme Egipat je napravio seriju 5-0 i približio sam se na 14-12 te se držao na tom odstojanju neko vrijeme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ipak, naša loša igra u napadu morala je kad-tad prestati i golom Cindrića počeli smo igrati bolje. Bilo je tu i nekoliko neobičnih odluka danskog sudačkog para Gjeding/Hansen koje su išle nama u korist i na ulasku u zadnjih deset minuta vratili smo četiri gola prednosti.

Pešić je u nastavku malo pao sve do same završnice, no pobjeda "kauboja" ipak nije dolazila u pitanje. Nakon 21-16 u zadnje dvije minute dopustili smo Egiptu tri gola u nizu za konačnih 21-19.

Zlatko Horvat bio je naš najraspoloženiji igrač sa šest golova, Cindrić se pridodao s pet, a Stepančić i Željko Musa imali su po tri. Pešić je na koncu prikupio 11 obrana. Kod Egipćana je najraspoloženiji bio Ahmed Elahmar s pet golova, a njihovi golmani Shahin i Hendawy ukupno su imali 13 obrana.

Hrvatska će se za polufinale boriti sa Španjolskom u utorak u Montpellieru od 20:45.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 363
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida