Obavijesti

Sport

Komentari 53

Kličko protiv Joshue, sve što trebate znati o borbi godine...

Kličko protiv Joshue, sve što trebate znati o borbi godine...
1

Anthony Joshua (27) protiv Vladimira Klička (41), večeras na Wembleyu. Tko je favorit, što kažu kladionice, što u slučaju pobjede Joshue, a što ako dobije Kličko? I na kraju, Vaša prognoza ishoda meča

VIDEO

Na jednoj strani mladić u naponu snage, zovu ga novim vladarom teške kategorije i dečkom koji će dugo biti na vrhu, na drugoj bivši dugogodišnji prvak. Britanac protiv Ukrajinca, Anthony Joshua protiv Vladimira Klička!

Kad je borba?

Wembley je spreman za okršaj godine. Preko 90.000 navijača bit će na kultnom engleskom stadionu koji će biti preuređen za boksački spektakl. 

Borba je na rasporedu oko 23 sata po našem vremenu, a Joshua i Kličko bore se za IBF i WBA pojaseve. Joshua treći put brani IBF pojas. 

Prednosti i mane

Mladost, snaga, ali i domaći teren. To su prednosti Anthonyja Joshue koji se pet puta borio u Londonu, dok je Kličko tu imao tek jednu borbu, prije 17 godina... 

Joshua je 16 od 18 mečeva završavao prije ili u trećoj rundi. Samo su dva otišla dalje, do sedme - protiv Dilliana Whytea i Dominica Breazealea Ima 18 borbi i 18 nokauta, ali nikad nije imao protivnika kao što je Vladimir Kličko, čovjek sa 68 borbi.

Ukrajinac ima 64 pobjede i četiri poraza, a njegovih 82 posto nokauta iz te 64 borbe i iskustvo koje ima dovoljno su upozorenje Joshui da ne srlja naprijed.

Što ako Joshua dobije?

Britancu je ovo treća obrana IBF pojasa, ako uspije i osvoji i WBA titulu, gotovo sigurno slijedi borba protiv WBC šampiona Deontaya Wildera. 

Druga opcija je borba protiv Tysona Furyja koji je šokirao svijet i Klička 2015. godine. No pitanje je u kakvom je Fury stanju. Treća opcija je meč protiv WBO prvaka, Novozelanđanina Josepha Parkera...

Što ako Kličko dobije?

E onda ćemo gotovo sigurno gledati revanš. 

Naime, kako pišu engleski mediji, postoji klauzula prema kojoj će Joshua u slučaju poraza dobiti pravo na revanš protiv Klička. Ukrajinac nema tu privilegiju i s porazom bi mogao reći zbogom boksu.

Koliko će zaraditi?

Ulaznice su rasprodane, svih 80.000. Cijena im je bila od 40 do 3000 eura, za VIP mjesta 45.000 eura! 

Organizator će samo od njih zaraditi 9,3 milijuna eura.

Od gledatelja, koji će za TV prijenos uplatiti 23,5 eura, u blagajnu će, prema procjenama, sjesti još 35 milijuna eura. Brojke da se smrznete. Svaki boksač dobit će 15 milijuna funti bez ozbira na ishod meča.

Što kažu kladionice?

I kada sve to pogledamo ne iznenađuje procjena kladionica nekoliko dana prije meča. Joshua je veliki favorit za pobjedu i obranu svog IBF naslova. Koeficijent na njegovu pobjedu je 1,45, dok je na Vladimira 2,90.

VAŠA PROGNOZA?

 

Joshua vs. Kličko
Pobjeda Joshue
Kličko će slaviti
Bit će izjednačeno
SurveyMaker
 
 
 
 
 
 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening