Obavijesti

Sport

Komentari 25

Kopljar: Nigdje nije bilo tako 'zanimljivo' kao u Srbiji 2012.

Kopljar: Nigdje nije bilo tako  'zanimljivo' kao u Srbiji 2012.
1

NEZABORAVNA UTAKMICA Laserima su napadali naše golmane, gađali nas bocama, vrijeđali... U našoj repezentaciji ustuknuli su svi osim - Kopljara, koji je Srbima zabio sedam golova

VIDEO

Teška skupina? Je, ali to je specifičnost Europskog prvenstva. Kakvu god grupu dobiješ, uvijek je teška. Ako tvoja i nije, ona s kojom se križaš u drugoj fazi sigurno jest, kaže Marko Kopljar (31).

Jednog od najviših rukometaša svijeta (210 centimetara) nije bilo u reprezentaciji na SP-u u Francuskoj, mučio se s ozljedom koljena, a toj priči nikad kraja.

- Praktički nikad u karijeri nisam bio ozlijeđen, a sad me dohvati ovo i nikako se riješiti... Ali trudim se, borim se, svaki dan radim na sebi i nadam se da ću se vratiti na nivo na kojem sam bio - kaže Kopljar, koji je u Poljskoj i Riju bio i hrvatski kapetan.

Šešum, a ne Goluža

U reprezentaciji je od 2009., od posljednjeg velikog natjecanja kojem je Hrvatska bila domaćin, a u međuvremenu je sakupio 137 nastupa. Međutim, jednu utakmicu Kopljar posebno pamti.

- Polufinale EP-a 2012. protiv Srbije u Beogradu! Kako je to izgledalo? Zanimljivo, jako zanimljivo... Zapravo, rekao bih da je to možda i najzanimljivija utakmica u mom životu - s kiselim smiješkom prisjećao se Marko poraza 26-22.

Jasno je na što je mislio. Tenzije - netko bi rekao i mržnja - mogle su se osjetiti u zraku u beogradskoj Areni. Na tribinama su se igrali laserom, kojim su ciljali oči hrvatskih golmana, jedna boca vode poletjela je prema tadašnjem izborniku Goluži, promašila njega, ali pogodila srpskog igrača Žarka Šešuma i umalo mu izbila oko... Uvrede se, naravno, nisu ni brojile.

- Atmosfera je nama tad bila predivna, vjerujem da će ovoga puta biti predivna njima - javio se srpski reprezentativac Rastko Stojković, svjestan što Srbiju čeka u Splitu.

- Da, to je možda dobra paralela, atmosfera u Beogradu i ono što nas čeka u Splitu... Treba vidjeti u kakvom će Srbija sastavu doći, ali bez obzira na to bit će zanimljivo. Naši ogledi nikad nisu obični i jednostavni - kazao je Kopljar, koji je u toj beogradskoj utakmici bio sjajan, zabio je sedam od naša 22 gola.

Jača strana ždrijeba

I zato nije čudno što ga izbornik Červar tako često spominje. Koliko god ga navijači osporavali, Kopljar ima kvalitete - na terenu i izvan njega - koje su potrebne reprezentaciji u okršajima s čitavim nizom jakih protivnika.

- Možda sam subjektivan, ali čini mi se da je naša strana ždrijeba ipak jača. Ako napravimo što se očekuje od nas, prođemo skupinu, čekaju nas Francuzi i Norvežani, svjetski prvaci i doprvaci... Barem četiri momčadi iz skupina A i B imaju kvalitetu za polufinale, ali samo za dvije tamo ima mjesta - kazao je Kopljar, bivši igrač PSG-a, koji jako dobro poznaje Francuze.

- Daniel i Titi (Narcisse i Omeyer, op. a.)su se umirovili, ali baš i nisam siguran da će biti puno slabiji. Dok god je tu Nikola Karabatić, oni su sjajni - kaže Marko.

Sjajna će zato morati biti i naša publika...

- Ma na svakoj utakmici će atmosfera biti sjajna, ne samo protiv Srbije. Još pamtimo kakvo je navijanje bilo 2009., vjerujem da će tako biti i ovog puta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu