Obavijesti

Sport

Komentari 9

Kulušić: Sad bi bilo dosta, prvu ligu sudit će samo najbolji suci!

Kulušić: Sad bi bilo dosta, prvu ligu sudit će samo najbolji suci!
2

Cilj je da najboljih 15 sudaca sudi više od 50 posto utakmica, rekao je Ante Kulušić, predsjednik sudačke organizacije, najavivši promjene za novu sezonu Prve HNL

VIDEO

Kad je u siječnju preuzeo čelno mjesto sudačke organizacije, Ante Kulušić imao je samo jednu želju - da suci ne odluče o prvaku i onome tko ispada iz lige. I želja mu se ispunila. U završnici prošle sezone o sucima se nije previše pričalo.

- Pogrešaka je bilo i bit će ih, od toga ne možemo pobjeći, ali važno je da se o njima jasno progovori i da one ne odlučuju ni o čemu. Za suce je najbolje kad ih se uopće ne spominje, nadam se da će tako i biti ove sezone - zaželio je Kulušić, koji je najavio i neke novosti.

- Suce sam podijelio u tri kategorije. U prvoj je 15 najboljih i oni će suditi isključivo Prvu HNL, a međunarodni suci moraju imati više od 50 posto odsuđenih utakmica. U drugoj ih je također 15 i sudit će Drugu HNL, no ako se pokažu dobit će pokoju prvoligašku utakmicu. U trećoj kategoriji je 13 sudaca i sudit će isključivo Drugu HNL. Moramo osigurati da naši najbolji suci sude više od 50 posto utakmica, kao što nalaže Uefa, jer samo tako će ostati u formi - tvrdi Kulušić i nastavlja:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vikend uoči starta prvenstva organiziramo seminar na koji ćemo pozvati sve čelnike klubova i trenere, ali i medije, te prezentirati izmjene i dopune pravila. Želimo se maksimalno otvoriti prema javnosti. U emisiji HNTV-a nakon svakoga kola prikazat ćemo sve dobro i loše, a tri sata nakon utakmice kontrolori moraju dostaviti popis pogrešaka i ispravnih odluka koje će se prikazivati u emisiji. Ništa se neće skrivati.

Promjene će pretrpjeti i sudačka komisija. Ante Kulušić ostaje na čelu, a četiri člana - Darko Cvitković, Domagoj Vučkov, Draženko Kovačić i Ante Vučemilović - bit će zaduženi svaki za pojedine segmente rada.

- Cilj je prvenstvo završiti bez repova te da naši suci napreduju na međunarodnim listama. Bebek je u prvoj kategoriji, Jović je ušao u drugu, a nadam se da će uskoro neki od naših sudaca završiti na europskim ili svjetskim prvenstvima. Vjerujem da će im ove promjene i veći broj utakmica pomoći da budu u formi. Uz Bebeka i Jovića, dobro stoje Strukan, Zebec i Pejin, a od mladih je najviše pokazao Pajač - zaključio je Kulušić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram