Obavijesti

Sport

Komentari 4

Lino Červar: Pustio sam tri igrača da se vjenčaju u miru

Lino Červar: Pustio sam tri igrača da se vjenčaju u miru
3

PRIPREME Kauboji kreću u završnu fazu ‘operacije Euro’, a izbornik Červar nema sedmoricu s popisa. U listopadu nas čeka stari poznanik, odigrat ćemo dvije prijateljske utakmice sa Slovencima

VIDEO

Kako sam i najavio, Ivana Čupića vraćam u reprezentaciju. Pričao sam s njim, bit će na okupljanju reprezentacije u listopadu. Sretan je što se vraća, rekao nam je Lino Červar.

Reprezentacija se sutra okuplja u Umagu, bit će na pripremama u Poreču, kojima službeno počinje “operacija Europsko prvenstvo 2018. godine.” Kod kuće u siječnju iduće godine idemo po jedino zlato koje nam nedostaje. Protivnike u skupini saznat ćemo 23. lipnja na ždrijebu u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”.

- Na pripremama ću vidjeti neke nove igrače koje sam pozvao. Neke sam poštedio, a neki se žene. Imam čak trojicu igrača koji se žene u lipnju: Mandalinić, Stepančić i Obranović. Bolje da se žene sad, da to obave, pa da poslije mogu biti fokusirani na rukomet - kaže Lino.

Doveo im nogometaša

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U lipnju “kauboji” neće imati prijateljskih ogleda, a u listopadu će igrati sa starim poznanikom.

- Imat ćemo dvostruki meč protiv Slovenije. Jedan kod nas, a drugi u Ljubljani - kaže Červar, koji je ponosan zbog toga što je Luka Cindrić, kojega je on “otkrio”, izrastao u sjajnog igrača.

Vidio ga je Lino na Svjetskom prvenstvu juniora, a kao trener Metalurga doveo ga je iz Karlovca. Cindrić je, baš kao i Čupić, oduševio na FF-u u Kölnu, gdje je Vardar postao prvak Europe.

- Kad sam Cindrića doveo u Metalurg, svi su mi rekli da sam doveo nogometaša. Istina, on se bavio nogometom, a zbog njegove visine svi su se šalili da mu bolje leži nogomet od rukometa. Znate, najteže je prepoznati talent, najteže je prepoznati vrijednost. Ne samo u rukometu, nego u bilo kojem sportu. Zbog toga često neki talenti ne budu prepoznati. Eto, Cindrić je imao sreću da sam ga prepoznao i dokazao je da je prava klasa - rekao je hrvatski izbornik.

'Sramota je da vrijeđaju Janicu'

Luka Cindrić će biti velika snaga hrvatske reprezentacije na predstojećem Europskom prvenstvu. Domagoj Duvnjak je bio na operaciji lijevog koljena. On se oporavlja, ali pitanje je hoće li biti potpuno spreman za “lov” na zlato kod kuće. Nadamo se da će Duvnjak biti spreman, ali uz ovakvog Cindrića ne smijemo imati straha. Izrastao je Luka u jednog od najboljih srednjih vanjskih igrača u Europi, to sad doista nije sporno.

- Kad je iz Metalurga odlazio u Vardar, svi u klubu su plakali - prisjetio se Lino Cindrićeva odlaska.

Za kraj se naš rukometni mag osvrnuo i na sramotne uvrede na račun naše jedine i neponovljive Janice Kostelić.

- Janica je proslavila Hrvatsku. Ne samo kroz skijanje. Dala je puno našem sportu i državi. Sramotno je to što je doživjela. Naravno da nije to zaslužiča - završio je Lino Červar, koji će sutra biti na treninzima sa svojim “kaubojima”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u