Obavijesti

Sport

Komentari 82

Žena koja je Dražena odvela u smrt prošla još dvije tragedije. Biserka: Ona je monstrum...

Žena koja je Dražena odvela u smrt prošla još dvije tragedije. Biserka: Ona je monstrum...

Kratko nakon nesreće došla je pogledati hrvatske košarkaše u Münchenu, udala se za legendarnog njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa, a onda u kratko vrijeme izgubila bebu i brata

VIDEO

Prošlo je 30 godina otkad nema Dražena Petrovića, ali neke rane nikad ne zacjeljuju. Ta kobna 1993. godina zauvijek će ostati urezana u pamćenje svima, ne samo košarkaškim fanaticima.

Dražen je poginuo na njemačkom autoputu u crvenom Golfu, a s njim su u automobilu bile još dvije ženske osobe - njegova tadašnja djevojka Klara Szalantzy i njezina prijateljica Hilal Edebal. Potonja je jedva izvukla živu glavu, njezin organizam je teško oštećen, a 2017. upoznala je Draženovu mamu Biserku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Život Dražena Petrovića 00:57

Bio je to emotivan susret koji se snimao u Istanbulu, a sveukupno će izaći u obliku dokumentarca. Draženova mama je za Dnevni avaz prokomentirala susret s Hilal.

- Vrlo sam se emotivno istrošila od ovog susreta, mislila sam da neću moći izdržati. To je samo dio filma koji je napravljen u Istanbulu i objavljen zbog godišnjice smrti mog sina - rekla je Biserka Petrović.

- Tek kad pogledate drugi dio, vidjet ćete koliko je to bilo potresno. Hilal je uništena.

Edebal je bivša košarkašica. Ne sjeća se da je bila u automobilu s Draženom jer je nakon nesreće, od posljedica tragedije, dobila amneziju. Život joj je noćna mora i od toga dana više ništa nije isto.

S druge strane, Klara Szalantzy se uspješno oporavila. Ona je i vozila taj auto, koji se zabio u kamion.

- Ona je monstrum. Nije čak ni sa Hilal u kontaktu. Nije ju posjećivala ni dok je bila bolesna iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu. Hilal je studirala u Americi i kada se vratila, Klara ju je pozvala da idu zajedno po Dražena na aerodrom u Frankfurt - rekla je Draženova mama.

Ubrzo je ponovno vozila, vratila se svom poslu fotomodela u SAD-u i nastavila igrati košarku u Njemačkoj. Tri godine poslije u jednoj emisiji upoznala je Olivera Bierhoffa, svog današnjeg muža i slavnog njemačkog nogometaša. 

Klara Szalantzy

Oliver joj je pomogao da prebrodi šok nakon nesreće, a 2001. godine svoju su vezu u jednom bavarskom dvorcu ozakonili brakom. Šest godina kasnije paru se rodila kći, a 2010. godine u osmom mjesecu trudnoće Klara je izgubila dijete. Iste godine preminuo je i njezin jedini brat Ladislav i te dvije tragedije strašno su je potresle.

Hrvatska, ali i nešto neutralnija sportska javnost očekivala je Klarinu ispriku za stravičnu nesreću, ali ona nije došla. Bivša manekenka nikad nije govorila o toj temi, ali je nekoliko puta dolazila na Draženov grob.

- Jedne godine me Klara Szalantzy kontaktirala jer je željela doći na godišnjicu Draženove smrti. Našli smo se na kavi, popričali smo kratko, pitala me kad može doći na grob... S obzirom na to da se mi obiteljski uvijek nalazimo na taj dan na Draženovom grobu u 17.20 sati, rekao sam joj da izbjegava taj termin jer mama nije apsolutno bila spremna za susret s njom, niti je ikad prihvatila da se njih dvije nađu i popričaju - rekao nam je Aco Petrović.

München: Djevojka Dražena Petrovića, Klara Szalantzy na utakmici hrvatskih košarkaša na Eurobasketu, 1993.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi