Obavijesti

Sport

Komentari 21

Mavrović: Na Joshuu 1,40? Ma ne, prednost ipak dajem Kličku

Mavrović: Na Joshuu 1,40? Ma ne, prednost ipak dajem Kličku
1

Borba je u subotu na Wembleyu pred 80.000 gledatelja. Bez obzira na ishod meča, i Britanac Joshua i Ukrajinac Kličko zaradit će po 17,3 milijuna eura

VIDEO

Boksao sam i ja na stadionu, bilo je to 1994. u Dortmundu. Ne može se baš usporediti s dvoranom. Osjećaj za prostor je drukčiji, treba vam neko vrijeme da se priviknete, rekao je Željko Mavrović.

A u subotu ćemo na Wembleyu gledati boks meč desetljeća, Anthony Joshua (27) i Vladimir Kličko (41) borit će se za superteški naslov po IBF, WBA i IBO verziji.

Ulaznice su rasprodane, svih 80.000. Organizator će samo od njih zaraditi 9,3 milijuna eura. Od gledatelja, koji će za TV prijenos uplatiti 23,5 eura, u blagajnu će, prema procjenama, sjesti još 35 milijuna eura. Brojke da se smrznete.

- Ring će biti natkriven tako da eventualna kiša neće smetati, no vjetar bi mogao biti problem. Boksači će se brže hladiti, pa će društvo u kutu morati smisliti pravi način kako svoje boksače zagrijati između rundi - istaknuo je proslavljeni hrvatski boksački trener Leonard Pijetraj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bez obzira na ishod borbe, i Joshua i Kličko zaradit će po vrtoglavih 17,3 milijuna eura.

- Bio sam mu i prije sparing-partner, no ovog puta bio je mnogo agresivniji tijekom treninga. Opsjednut je pobjedom, pogotovo nakon posljednjeg poraza od Furyja u studenom 2015. - rekao je Filip Hrgović, naš olimpijski brončani boksač iz Rija i prvak Europe, koji je deset dana sparirao u Austriji s Ukrajincem.

- Srce mi je na Vladimirovoj strani, no Joshua je ipak veliki favorit. Kličko ima taj prednji direkt, jako dobre kretnje nogama i sjajnu obranu. Međutim, uvijek se dosad borio s fizički slabijim i nižim borcima. A Joshua je fizički snažniji te po proporcijama gotovo identičan. Ovog puta Kličko bi u klinču mogao imati puno problema - kaže Hrgović.

Engleske kladionice potvrđuju Hrgovićeve prognoze, na Joshuu je koeficijent 1,40 a na Klička 2,90.

- Koliko? Ma, ne.... - iznenađen je bio Mavrović.

- Ja bih Vladimiru dao prednost, ima iskustvo, osjećaj za prostor. Zna kad može i treba pogoditi suparnika. I da, precizan je - kaže Željko.

Pijetraj također Joshuu gura u ulogu favorita.

- Treba ipak istaknuti da Britanac u karijeri još nije imao onu pravu borbu, za njega kažu da je prvak na papiru. Možda su i u pravu, no Anthony je zaslužio pojas. Kličko? On zna taktički boksati, umrtvi borbu... Da, ljudi ga zbog toga ne vole, ali on pobjeđuje - istaknuo je Pjetraj, a ono u čemu se sva trojica naših boksačkih eksperata slažu jest da i Vladimir i Anthony imaju staklenu bradu.

- Mogu zadati puno jače udarce nego što ih mogu primiti - nasmijao se Mavrović.

Na Wembleyu će biti 80.000 ljudi, no neće to ni izbliza biti najposjećeniji boksački meč. Na Juneau Parku u Americi 1941. Tony Zale i Billy Pryor boksali su ispred 135.132 gledatelja. Ne legendarnome meču “The rumble in the jungle” u tadašnjem Zairu između Muhammada Alija i Georgea Foremana okupilo se 60.000 ljudi.

- OK, Kličko ima 41 godinu, no ako nije potrošen, borac može dugo trajati. Uostalom, svakom je boksaču teško napustiti svijetla pozornice. Uvijek misle da mogu napraviti još nešto veliko i uzeti novac - rekao je Pijetraj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz