Obavijesti

Sport

Komentari 0

Mirko o suspenziji: Smijem se sam sebi jer sam bio naivan...

Mirko o suspenziji: Smijem se sam sebi jer sam bio naivan...
8

Suspendirali su me i razapeli ni krivog ni dužnog. I to na temelju mog telefonskog poziva jer sam im rekao da imam težu ozljedu, rekao je Mirko u intervjuu za Novu

VIDEO

Mirko Filipović dobio je dvije godine suspenzije, potvrdila je u četvrtak Američka antidopinška agencija (USADA). Cro Cop je suspendiran iako je odlučio otići u mirovinu, ali iz agencije tvrde kako su slučaj protiv našeg borca otvorili prije njegove odluke o umirovljenju. Priznao je pa je dobio dvije, umjesto četiri godine kazne.

Mirko je bio pozitivan na hormon rasta na testiranju 4. studenog u Zagrebu. Hormon rasta uzeo je kako bi pokušao zaliječiti rame uoči borbe protiv Anthonyja Hamiltona. Isti dan testiranja hrvatski borac obavijestio je UFC o korištenju sporne supstancije, a javio je i Američkoj antidopinškoj agenciji. 

Njegovo priznanje skratilo mu je kaznu s maksimalne četiri na dvije godine. No Mirku je sve to sa suspenzijom smiješno. Za Dnevnik Nove TV prokomentirao je kaznu od dvije godine i slučaj kršenja antidopinških pravila.

- Suspendirali su me i razapeli ni krivog ni dužnog. I to na temelju mog telefonskog poziva jer sam im rekao da imam težu ozljedu. To isto sredstvo dopušteno je pod pretpostavkom da sam ja njih nazvao - rekao je Mirko za Novu TV.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Da je poslao liječničko odobrenje u kojem piše kako mu je terapija hormonom jedini način da spasi rame, dobio bi dopuštenje od Američke antidopinške agencije. 

No Mirko to nije napravio.

- Ta suspenzija uopće nije bila potrebna. Ništa ne bih dobio od tog hormona rasta. Već mi je neugodno opravdavati se. Nema smisla niti ikome dugujem. Dugujem samo navijačima i ljudima koji su me podržavali i pratili moju karijeru. Sam sebi se smijem jer sam bio naivan - dodao je Mirko.

UFC cijeni Mirkovo priznanje

Mirko Filipović više ne postoji na UFC-ovim rang listama. Iz UFC-a su objavili i priopćenje u kojem su se zahvalili Mirku na svemu što je napravio.

- UFC cijeni Cro Copovo otkrivanje i priznanje korištenja zabranjene supstance te podržava izricanje potrebnih sankcija za održavanje sporta čistim. Cro Cop je nakon toga najavio svoje povlačenje iz sporta nakon velike karijere. UFC priznaje njegove uspjehe te mu želi dobro u budućem radu - priopćili su iz UFC-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram