Obavijesti

Sport

Komentari 45

Modri četiri godine bez poraza u gostima, 9 pobjeda za redom

Modri četiri godine bez poraza u gostima, 9 pobjeda za redom
1

Gledajući samo kvalifikacije za europska natjecanja Dinamo je posljednji put u gostima izgubio još 2011. od Malmöa. Od tada je nanizao čak devet pobjeda i remi

VIDEO

Kvaliteta, umjetna trava, tradicija... Sve su to razlozi kojima se Dinamo i njegovi navijači hrabre uoči uzvrata protiv Moldea u Norveškoj. I sve je na strani 'modrih' osim rezultata prve utakmice. Norvežani su izvukli remi i uz to još zabili gol (1-1) te im je u uzvratu i 0-0 sasvim dovoljno da se plasiraju u play-off kvalifikacija za Ligu prvaka.

No posljednjih godina od kada su tribine u svađi s vrhuškom kluba Dinamo puno bolje igra u gostima i s pravom se nada da će danas (19:00, HTV 2) u Norveškoj osigurati plasman u posljednje pretkolo Lige prvaka. 

Gledajući samo kvalifikacijske utakmice za europska natjecanja Dinamo za poraz u gostima ne zna već četiri godine. Posljednji poraz datira još iz kolovoza 2011. godine, a bolji je tada bio Malmö s 2-0. No, s obzirom na domaću pobjedu 4-1, i to je bilo dovoljno Dinamu da se plasira u skupinu Lige prvaka.

Nakon toga 'modri' su nanizali čak deset utakmica bez poraza na gostovanjima u kvalifikacijama što za Ligu prvaka, što za Europsku ligu. A još je dojmljiviji podatak da imaju čak devet pobjeda za redom. Jedini remi bio je onaj na gostovanju kod Ludogoreca (1-1) u srpnju 2012. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon Bugara nanizali su po dvaput Šerif i Folu, te po jednom Maribor, Austriju, Žalgiris, Aalborg i Petrolul. Dojmljivo, nema što. O lakšem igranju u gostima pričali su i 'modri' igrači nakon remija s Moldeom u Zagrebu.

- Očito je da Dinamo igra lošije doma nego u gostima. Nadam se da će i ovaj put biti tako, da ćemo u Norveškoj dobiti utakmicu i proći dalje. Sve je i dalje otovreno, no mi smo bolji i u Norvešku idemo po pobjedu i play-off - rekao je Josip Pivarić.

Istina, pritisak je na Maksimiru uvijek golem. Zagrebačka publika smatra da momčadi poput Moldea moraju pasti već nakon 15 minuta, a kada to nije tako, krenu zvižduci. Podrška s tribina uglavnom izostane i u igrače se često uvuče strah od pogreške. No, isto tako, činjenica je da su igrači, ali i trener, doista pretjerali s kritikama svojim ionako malobrojnim navijačima nakon utakmice s Norvežanima i to bi ih moglo koštati u utakmicama koje slijede. 

- Ovdje nam krenu zviždati već u desetoj minuti. Ništa, očito ćemo morati zabijati do pete minute - rekao je trener nakon utakmice.

U Norveškoj zvižduka neće biti jer vjerojatno neće biti ni gostujućih navijača pa bi skupe 'modre' zvijezde ipak trebale bez straha istrčati na umjetnu travu Aker stadiona i nastaviti tradiciju koju guraju već pune četiri godine.

Posljednji Dinamov europski gostujući poraz u kvalifikacijama

  • 23. kolovoza 2011.: Malmö - Dinamo 2-0

Posljednjih 10 gostujućih utakmica u europskim kvalifikacijama (9-1-0)

  • 18. srpnja 2012.: Ludogorec - Dinamo 1-1
  • 1. kolovoza 2012.: Šerif - Dinamo 0-1
  • 28. kolovoza 2012.: Maribor - Dinamo 0-1
  • 16. srpnja 2013.: Fola - Dinamo 0-5
  • 7. kolovoza 2013.: Šerif - Dinamo 0-3
  • 27. kolovoza 2013.: Austria - Dinamo 2-3
  • 22. srpnja 2014.: Žalgiris - Dinamo 0-2
  • 30. srpnja 2014.: Aalborg - Dinamo 0-1
  • 21. kolovoza 2014.: Petrolul - Dinamo 1-3
  • 22. srpnja 2015.: Fola - Dinamo 0-3
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje