Obavijesti

Sport

Komentari 85

'Nama je bilo predivno 2012. u Beogradu, bit će i njima sad...'

'Nama je bilo predivno 2012. u Beogradu, bit će i njima sad...'
1

Znamo što nam očekuje u Spladium Areni, znamo da će Hrvatska imati snažnu podršku s tribina, ali imamo i mi svojih aduta, nećemo se predati unaprijed, kaže predsjednik RSS-a Božo Đurković

VIDEO

Vruće je bilo u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, na ždrijebu za rukometni Euro 2018., ali predsjednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković nije se znojio samo zbog vrućine.

U izuzetno tešku skupinu upala je Srbija, uz uvijek jake Island i Švedsku moraju igrati i s domaćinom Hrvatskom. U Splitu, u uzavreloj atmosferi Spaladium Arene...

- Što očekujem? Izvanrednu utakmicu. Znam da će Spaladium Arena biti puna, da će Hrvatska imati veliku podršku s tribina, ali prva je to utakmica, otvaranje, i mi se nećemo predati. Dat ćemo sve što možemo i pokušati ostvariti naš cilj, a to je prolazak u drugi krug - kazao je Đurković i dodao:

- Grupa je jako dobra, sve četiri reprezentacije su izuzetno jake, takvima smatram i Švedsku, i Island, i Hrvatsku, i Srbiju, ali i ostale skupine su dobre. Eto, to je rukomet, svih 16 reprezentacija gotovo ravnopravno mogu konkurirati za najviši mogući plasman, a mogu i otići kući nakon prvoga kruga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naš izbornik Lino Červar, govoreći o Srbiji, kaže kako je to "respektabilna skupina sjajnih igrača koji posljednjih godina nisu znali kako biti momčad".

I zato je vrlo važno vidjeti kakva će Srbija biti u Splitu, tko će sve biti u sastavu...

- Nisam izbornik, ne odlučujem o tome tko će biti u sastavu, ali jasno je da imamo dobre igrače. Imena kao što su Vujin, Nenadić, Marković, Šešum, Stojković, pa Marsenić, koji igra u pobjedniku Lige prvaka, govore da smo jaki. I garantiraju barem da ćemo odigrati dobar turnir - vjeruje Đurković, koji nije spomenuo Momira Ilića, jer najbolji srpski rukometaš vjerojatno neće igrati.

Dok je još jedanput brisao čelo, poželjeli smo mu dobar provod u Splitu...

- Da, da, to sigurno - nasmijao se Đurković i otišao svojim putem.

Stojković: Hrvatska je favorit cijelog prvenstva

Jedan od najboljih pivota svijeta Rastko Stojković, suigrač naših Pešića i Vukića u Meškovu iz Bresta, nije bio oduševljen raspletom situacije na pozornici u Lisinskom.

- Nismo imali sreće u ždrijebu. Skupina je jako teška, ali imamo i mi svoje šanse, prije svega s Islanđanima i Šveđanima. To su protivnici kojima možemo parirati. Realan sam, s Hrvatskom će biti jako teško igrati u Splitu. Oni su veliki favoriti, ne samo grupe, nego i cijelog prvenstva. Uostalom, vidim Hrvatsku u finalu s Francuzima - kazao je Stojković za Balkan Handball pa nastavio:

- Ždrijeb je ravnomjeran, sve skupine su teške. Našu odvaja to što smo s domaćinom, a svi će protiv Hrvatske imati veći pritisak. Hrvati će biti motivirani i da nam se revanširaju za poraz u polufinalu Europskog prvenstva 2012., kad smo ih pobijedili u predivnoj atmosferi. Pretpostavljam da će i za njih atmosfera sad biti predivna. To su utakmice zbog kojih vrijedi igrati i baviti se sportom. U takvim utakmicama sazrijevate kao igrač, u sportskom i psihološkom smislu. S jedne strane mi je drago, a s druge znam da su za nas mečevi sa Islanđanima i Šveđanima odlučujući. Kad bi prenijeli dva boda, mogli bismo tražiti svoje šanse sa Bjelorusima i Norvežanima.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub