Obavijesti

Sport

Komentari 65

Nikad nije bio teži: Josuha ima četiri kilograma više od Klička

Nikad nije bio teži: Josuha ima četiri kilograma više od Klička
7

Ne mrzim Klička. Nemam ništa protiv njega. Samo ga želim pobijediti. Nabrijan sam još od 10. prosinca i u pozadini uma se pripremam za ovaj meč već duže vrijeme, rekao je Joshua nakon vaganja

VIDEO

Biši svjetski prvak Vladimir Kličko (64-4, 53 KO) i njegov legitimni nasljednik Anthony Joshua (18-0, 18 KO) odradili su vaganje pred senzacionalni meč koji nas očekuje u subotu od 23 sata na Wembleyju.

Josuha (27) je teži četiri kilograma i prednost jedino neće imati što se tiče visine. Ima duži raspon ruku, a sada je službeno vaganje pokazalo i da je nešto teži.

POGLEDAJTE VIDEO: Službeno vaganje Klička i Joshue

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Britanac je imao 113,4 kilograma dok je službena vaga Ukrajincu pokazala okruglih 109.

Anthony Joshua and Wladimir Klitschko during the weigh-in

Ono što se odmah da primijetiti je da je 41-godišnji Kličko u izvanrednoj formi i, kako je i sam rekao, motivacija mu je na najvišem mogućem nivou. Bivši svjetski prvak spreman je ponovo sjesti na boksački tron teške kategorije, a po konstituciji se čini da je puno radio na brzini što mu je nedostalao na meču protiv Tysona Furyja.

S druge strane, Joshua izgleda zastrašujuće kao i uvijek. Čini se da je Britanac nešto veći nego inače. Točnije, da je nakon meča s Molinom nabacio još koji dekagram. Britanac nikad u karijeri nije bio teži i izgleda da će ići na ono što je obećao - nokaut.

- Ne mrzim Klička. Nemam ništa protiv njega. Samo ga želim pobijediti. Nabrijan sam još od 10. prosinca i u pozadini uma se pripremam za ovaj meč već duže vrijeme - rekao je Joshua pred svojom publikom.

Ako Kličko odluči ići u razmjenu u prvih pet rundi moglo bi biti kobno po njega. Joshua je 16 od 18 mečeva završavao prije ili u trećoj rundi. Samo su dva otišla dalje, do sedme - protiv Dilliana Whytea i Dominica Breazealea. Ako meč ode dalje od 5.,6.,7. runde blagu prednost dajemo Kličku.

No, Joshua ima duži raspon, mrvicu je teži, bori se na domaćem terenu i publika je na njegovoj strani. U obzir se mora uzeti i temperatura koja će na otvorenom Wembleyju, prema predviđanjima, biti ispod 10 celzijevih stupnjeva.

Što se tiče temperature, prednost dajemo Kličku. Čovjek je Ukrajinac i navikao je na niže temperature, a i pripremao se u Alpama.

Sve u svemu, sutra nas čeka pravi spektakl o kojem će se još dugo pričati nakon što i kako god da prođe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu