Obavijesti

Sport

Komentari 23

Prvi dan K. Tourea u Arsenalu: 'Otresao' Wengera s dvije noge

Prvi dan K. Tourea u Arsenalu: 'Otresao' Wengera s dvije noge
1

Kolo nije štedio ni menadžera, 'uletio' mu je s dvije noge. Wenger je pao na travnjak i počeo vrištati od bola. Čovjek na probi u istom je danu ugrozio zdravlje dvojice najvažnijih igrača i trenera

VIDEO

Kolo Abib Toure (35) neosporno je jedan od najboljih braniča engleskog Premiershipa prošlog desetljeća. Bio je član dominantnih 'invinciblesa', odnosno nepobjedive generacije Arsenala iz sezone 03/04.

Predstavlja jedno od najvećih otkrića francuskog 'lovca' na talente, ali i taj je prekaljeni stručnjak imao svojih promašaja koji su kasnije prepričavani kroz razne knjige.

Kao ona o Igorsu Stepanovsu: 'Gdje ste dovraga ovog našli?!'

Međutim, njegov dolazak u londonski klub protekao je u gotovo tragikomičnom tonu. U knjizi Amy Lawrence - Invincible: Inside Arsenal's Unbeaten 2003-2004 Season, opisana je raritetna, ali na kraju sretno završena anegdota njegove probne utakmice u kojoj se odlučivalo hoće li ga Wenger zadržati ili poslati doma.


Lopta se našla između Henryja i Tourea i Kolo ga je udario s leđa. Bio je to užasan start, crveni bi karton sigurno bio da je riječ o utakmici. Pritom, Henry je bio naš najbolji igrač...

Wenger je vikao:

- Kolo, što to radiš? Nemoj tako uklizavati!

Iduća akcija proizvela je duel Bergkampa i Tourea. Kolo je učinio isto što i protiv Henryja, brutalno je faulirao Nizozemca. 

Mi sa strane smo pomislili:

- Želimo osvojiti ligu, a igrači na probi nam 'lome' dva najbolja igrača.

Wenger je opet zaurlao:

- Nema više takvih startova Kolo!

Nekoliko trenutaka kasnije, Kolo je opet bio u duelu i ovaj put lopta je padala točno pored Wengerove noge koji bio 'tu negdje' u terenu kako bi pratio trening. 

Kolo nije štedio ni menadžera, 'uletio' mu je s dvije noge. Wenger je pao na travnjak i počeo vrištati od bola. Čovjek na probi u istom je danu ugrozio zdravlje dvojice najvažnijih igrača i trenera.

Potom se branič našao u suzama, mislio je kako je njegov najveći dan u karijeri uništen. U sobi gdje je Wenger stavljao led na svoj gležanj, ušao je jedan navijač i rekao mu:

- Mislim da on to nije htio namjerno, tako mi je rekao.

Francuz je odgovorio:

- Potpisat ćemo s njim sutra, sviđa mi se njegova strast za igrom.


Znao je Wenger da će izvući iz njega maksimum, što se i ostvarilo. Toure je igrao uspješno za 'topnike' od 2002. do 2009. te pritom upisao 225 nastupa i devet golova. Prije sedam godina prelazi u Manchester City kao veliko pojačanje, no od tog trenutka njegova karijera ide silaznom putanjom. 

Mučio se s formom, pa su ga četiri godine kasnije pustili u Liverpool. Tamo je u tri sezone upisao tek 46 nastupa i uglavnom bio pričuva Sakhou, Šrktelu i Lovrenu. 

Prije nekoliko dana potpisao je za škotski Celtic kojeg vodi Brendan Rodgers, čovjek s kojim je surađivao u Liverpoolu. Bivši igrač Dinama i hrvatski internacionalac Jozo Šimunović imat će od koga naučiti poneki obrambeni trik. Toure je stari lisac, znaju to najbolje fanovi engleskog Premiershipa.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe