Obavijesti

Sport

Komentari 87

Sjećanje na Ludogorec: Ante Čačić vs. Ivajlo Petev - 2. put

Sjećanje na Ludogorec: Ante Čačić vs. Ivajlo Petev - 2. put
4

Bugarski izbornik Ivajlo Petev priželjkuje: Samo da nam opet ne zabiju u 98. minuti, kao zadnji put Domagoj Vida. Hrvatski stoper s Dinamom je srušio Ludogorec 2012.

VIDEO

Eto vidite, protiv Ivajla Peteva sam na klupi Dinama vodio prvu europsku utakmicu, a sad ću protiv njega voditi i prvu utakmicu kao izbornik, nasmijao se jučer Ante Čačić .

Nasmijao se Ante jer ima dobra iskustva protiv bugarskog izbornika, lijepo sjećanje na srpanj 2012. godine.

Dinamo je 25. srpnja te godine u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka u Maksimiru nakon drame i infarktne završnice dobio Ludogorec 3-2. Bila je to drama nad dramama u Zagrebu, Dinamu je prijetio krah, a onda se ukazao spasitelj Domagoj Vida .

Valjda će biti manja nadoknada

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Čuo sam da će Vida opet igrati, valjda me neće opet rastužiti golom kao one večeri - javio nam se Ivajlo Petev , bugarski izbornik koji je srpnja 2012. zamalo s Ludogorecom šokirao Maksimir.

"Ono protiv Ludogoreca bilo je prestresno, sad bi sve ipak trebalo riješiti puno prije 98. minute" - Čačić se prisjetio pobjede s Dinamom

- Znate, nikad neću zaboraviti tu utakmicu, taj bolni poraz. Mi smo bili mali klub i imali smo veliku priliku izbaciti Dinamo. To su utakmica i gol koje ću pamtiti cijeli život. Trebalo je igrati pet minuta sudačke nadoknade. Bili smo šokirani jer smo ispali golom u 98. minuti. Valjda se neće opet igrati tako duga nadoknada - kaže Ivajlo Petev, koji na klupi bugarske reprezentacije sjedi od prosinca 2014. godine. Zna dobro Petev da je na klupi Hrvatske sad njegov stari poznanik - Ante Čačić.

Sve ćemo riješiti ranije

Dinamo se u obje utakmice protiv Ludogoreca izvukao.

Vida je bio junak u Maksimiru, bio je to nezaboravni gol u 98. minuti, Rukavina je u Bugarskoj za remi zabio u 93.

VIDEO

- Da opet bude tako?! Ma ne, moramo to puno prije riješiti. Ono je ipak bilo prestresno.

Ne bi bilo dobro ponovno čekati na pobjednički gol sve do 98. minute - nasmijao se hrvatski izbornik i prisjetio.

- Te sam večeri protiv Ludogoreca ja bio daleko najmirniji na klupi. Svi su bili jako nervozni, Zoran Mamić je u nadoknadi skakao s klupe, a ja sam mu rekao da bude miran, da ćemo sigurno zabiti gol i proći dalje. Bio sam uvjeren da prolazimo, ostali su u čudu gledali - rekao je izbornik “kockastih”.

"Čuo sam da će Domagoj Vida opet igrati, valjda me neće opet rastužiti kao one večeri u Maksimiru" - Ivajlu Petevu to je jako bolno sjećanje

Bugarska je odavno ispala iz svih kombinacija, jasno je kako više ne može ni do mjesta koje vodi u dodatne kvalifikacije, a Hrvatska bi eventualnim kiksom u subotu “potpisala” novu dramu u doigravanju.

Petev je sigurno jako željan revanša protiv Ante Čačića.

- Mi smo dosta podmladili momčad. Svjesni smo snage koju ima Hrvatska, ali pokušat ćemo iznenaditi. Valjda će mi Maksimir za razliku od prošle utakmice biti u ljepšem sjećanju - dodao je Petev.

Bugari znaju kakvo je stanje u Hrvatskoj, svjesni su da u nas atmosfera oko reprezentacije baš nije idealna i pokušat će iskoristiti sve ono loše što se u posljednje dvije kvalifikacijske utakmice dogodilo Hrvatskoj.

- U razgovorima s nekim igračima uočio sam i vidio da nema problema unutar momčadi, da je momčad zdrava, da su relacije među njima korektne, pa i više od toga, čak i prijateljske, što je bilo za očekivati. Vidio sam u njihovim shvaćanjima i razmišljanjima odgovornost da je ovo prilika koja se ne smije propustiti - rekao je Čačić, samouvjeren prije svojeg izborničkog debija.

Izađite iz sjene "vatrenih"

- Ova generacija sad ima priliku napokon izaći iz sjene ‘vatrenih’. Sad su nam važni igrači u najboljim godinama, igraju u vrhunskim klubovima - kaže Ante Čačić.

Za kraj je odbrusio onima koji su najavljivali i najavljuju bojkot reprezentacije.

- Nek’ bojkotiraju i neka žive u svojem svijetu - završio je Ante Čačić, koji je uvjeren da će reprezentacija uskoro ponovno biti na ponos navijača.

Veseli se Petevu

Ante Čačić jučer se nasmijao na spomen bugarskog izbornika. Protiv njega imao je sreće kad je prvi put u Europi vodio Dinamo.

Točno godinu dana kasnije

Prošle je godine Hrvatska 10. listopada autogolom pobijedila u Sofiji 1-0. Ponovno s Bugarskom igramo na isti datum.

Samo jedan poraz od Bugarske

Bugari su s Hrvatskom igrali šest puta i imaju jednu pobjedu. Dobili su nas 2002. u kvalifikacijama za Euro 2004. (2-0).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu