Obavijesti

Sport

Komentari 6

Žuniću, majstore! Bacio 21,45 m i postavio hrvatski rekord!

Žuniću, majstore! Bacio 21,45 m i postavio  hrvatski rekord!
1

Žunić je za više od pola metra, odnosno za točno 51 centimetar popravio dosadašnji nacionalni rekord od 20,94m kojega je prije 12 godina postavio Edis Elkasević

VIDEO

Najbolji hrvatski bacač kugle Stipe Žunić (26) na uskršnjem je mitingu u Splitu u subotu postavio novi hrvatski rekord s hicem od 21,45 metara! Žunić je rekord oborio na Parku Mladeži, odnosno na bacalištu atletskog kluba ASK Split. Tamo Sandra Perković redovito sezonu otvara dalekim hicima jer su uvjeti vrlo pogodni i bacači su prilično raspoloženi.

Žunić je tako za više od pola metra, odnosno za točno 51 centimetar popravio dosadašnji nacionalni rekord od 20,94m kojega je prije 12 godina postavio Edis Elkasević, sadašnji trener najbolje svjetske diskašice Sandre Perković.

Žunić je svoj najbolji rezultat u karijeri popravio za 75 centimetara i skočio je na treće mjesto svjetske ljestvice ove godine. Dalje od njega bacali su jedino Amerikanci Ryan Crouser (22,15m) i Novozelanđanin Tom Walsh (21,80m), zlatni i brončani s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Odlučio sam uoči mitinga startati jako od prvog hica, tako je na koncu i bilo. Sretan sam zbog ove daljine, no ona je samo plod kontinuiranog dobrog rada i sigurno nije moj maksimum - rekao je Žunić i dodao:

-  Ovaj rekordni hitac nije imao idealnu putanju. Letio je malo nisko i sigurno da imam još prostora za napredak jer je sezona tek počela - rekao je Žunić, koji je čak četiri hica bacio preko 21 metra i konačno najavio svoju pravu i mjerodavnu formu.

Prije nego što je prešao na kuglu, Žunić se bavio kickboxingom, a onda i bacanjem koplja. Studirao je u Americi gdje se u potpunosti posvetio bacanju kugle.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića