Obavijesti

Sport

Komentari 30

Filip Hrgović: Srce kaže Kličko, no razorni Joshua je favorit...

Filip Hrgović: Srce kaže Kličko, no razorni Joshua je favorit...
1

Kličko je uvijek u formi, on je discipliniran i za to što je radio na treninzima je spreman, a hoće li to biti dovoljno protiv Joshue vidjet ćemo. Mislim da će ovoga puta morati pokazati najviše do sada

VIDEO

Filip Hrgović u studiju 24sata najavio je boksački meč za svjetsku titulu između Anthonyja Joshue (27) i Vladimira Klička (41). Naš boksač, brončani iz Rija i europski prvak, 10 je dana bio sparing partner sjajnog Ukrajinca te je dobro upoznat u kakvom je stanju bivši prvak.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pred nama je najveći meč u teškoj kategoriji u zadnjih 20 godina, dvije različite generacije, dvije različite škole boksa, dva olimpijska pobjednika. Jedna legenda i jedan mladi razorni Joshua - rekao je Filip Hrgović.

U kakvoj je formi veliki Ukrajinac?

- Kličko je uvijek u formi, on je discipliniran i za to što je radio na treninzima je spreman, a hoće li to biti dovoljno protiv Joshue vidjet ćemo. Mislim da će ovoga puta morati pokazati najviše do sada - rekao je Hrgović.

Dan s Kličkom?

- Njegov svaki trening izgleda identično, pravi copy/paste. Prvih pol sata se isteže, pola sata stavlja zaštitu za ruke, a onda kreće zagrijavanje i sparing. U 10 dana sam odradio dva sparinga s njim. Mislio sam da će biti toga više baš zbog toga što sam sličan borac kao Joshua. Dobio sam osjećaj da Kličku ne pašu agresivni sparinzima. Više je koristio lošije sparing partnere od mene da bi se napunio psihološki pred meč. No bilo mi je drago što sam sparirao s njim.

Kako izgleda sparing s Kličkom?

- Inače traži taktičke varijante kada spariramo, ali ovoga puta nije jer moj stil je sličan Joshui pa nije imao ni što posebno tražiti. Mogao me samo pustiti da boksam kako boksam. I ja i njegovi treneri smatramo da me mogao više koristiti ovoga puta.

Kličkove godine?

- Svi spominju njegove godine, no ja tu ne vidim nikakav problem. Zdrav je, osjeća se dobro, trenira jako i godine mu mogu biti samo prednost jer mu daju određeno iskustvo...

Prognoza?

- Uh, teško pitanje... Moje je srce na strani Klička jer sam se spremao s njim, fenomenalan je čovjek, veliki šampion i puno je napravio za boks i nekako je više zaslužio da pobijedi, da tako kažem. Ja bih htio da pobijedi i na taj način se povuče. Ali, objektivno, po svemu sudeći, Joshua je favorit. Po meni, ali i po većini boksačkih stručnjaka. Za Klička će ovo biti jako težak meč. Joshua je razoran, eksplozivan, uvijek ide naprijed, baca udarce serijski, a Kličko je imao problema i s puno lošijim borcima od Joshue... Pitanje je tko će kako ući u meč, kako će Wembley djelovati na njih...

Stadion?

- Obojici je isto, nema tu mjesta za izgovor.

Filip kreće u profesionalne vode...

- Poslije OI odmarao sam se mjesec dana. Već sam u punom treningu pola godine, treniram jače no ikad, spremniji sam no ikad. Kroz nekih mjesec dana potpisat ću profesionalni ugovor. Ja sam već sada spreman za borbu, no još se neki detalji moraju posložiti oko ugovora. Kroz nekih dva, tri mjeseca mogao bih imati profesionalnu borbu. Veselim se profesionalnom boksu, dobit ću neke nove uvjete koje do sada nisam imao. 

Prije boksa trenirao je košarku...

- Bio sam solidan. Nije to bio neki nivo jer sam već s 13 godina prestao igrati. Bili smo prvaci Hrvatske tako da nikad ne znamo što bi bilo da sam ostao u košarci, ali uz svoju predanost vjerujem da bih bio dobar.

Roditeljima bi bilo draže da je ostao u košarci...

- Mami i tati je jako teško gledati moje mečeve, pogotovo u početku. Sada im je već lakše jer znaju da sam dominantan i da me nitko ne može prebit u ringu. Mirniji su, ali nije im lako i dalje. Tata gleda, mama pola žmiri, pola gleda.

U posljednje vrijeme svira i gitaru...

- Malo se zabavljam s gitarom u slobodno vrijeme kojeg je jako malo zapravo. U par navrata sam počeo učiti, krenuo u neke škole... Prije nekih godinu dana sam odlučio da ću naučiti, no ne mogu reći da znam svirati već da se učim. Nemam neki poseban žanr, što mi uđe u uho, to pokušam naučiti.


POGLEDAJTE I OVAJ BOKSAČKI INTERVJU:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića