Obavijesti

Sport

Komentari 56

Vettel najbrži u Ferrariju, prvi problemi za Alonsa i McLaren

Vettel najbrži u Ferrariju, prvi problemi za Alonsa i McLaren
6

U Španjolskoj se od nedjelje do srijede održavaju prva testiranja bolida uoči nove sezone. Prvi dan prošao je u znaku Sebastiana Vettela, najbržeg na stazi Jerez

VIDEO

Nakon niza uspješnih godina s Red Bullom, Sebastian Vettel preselio je u redove Ferrarija, gdje je već na prvom testiranju pokazao da bi to mogla biti dobra suradnja. Na stazi Jerez u nedjelju krug je završio za 1:22.620, najbrže od svih koji su izašli na stazu.

- Ovo je tek početak. Sve je drugačije u odnosu na ono na što sam naviknut, čak i filozofija iza bolida, ali od početka se osjećam opušteno i ostatak momčadi mi je priredio toplu dobrodošlicu - rekao je Nijemac poslije prvih 60 krugova u crvenom bolidu. 

Iza sebe je ostavio Marcusa Ericssona. Šveđanin u Sauberu, koji je od ove sezone u plavim bojama Chelseaja, uz grb londonskog kluba na bolidu, odvozio je 73 kruga, a njegov najbrži bio je 157 stotinki sporiji od Vettelovog kruga. 

- Imamo razloga za zadovoljstvo. Odradili smo mnogo krugova, uspjeli smo napraviti neke prilagodbe, ali najvažnije je da u vožnji nije bilo baš nikakvih problema s formulom - rekao je Ericsson. 

Iako je Nico Rosberg ostvario treće vrijeme testiranja, njegov Mercedes jurio je po Jerezu u čak 157 krugova, dvostruko više nego sve ostale momčadi u nedjelju. 

- Ovo je nevjerojatno, toliko krugova je dokaz koliko je dobra naša momčad, koliko je dobar bolid napravljen, što me čini sretnim - rekao je Rosberg, autor vremena 1:23.106. 

Na stazi su bili i Daniel Ricciardo u novom Red Bullu, Valtteri Bottas u Williamsu te dvojica Španjolaca. Carlos Sainz Jr. u Toro Rossu bio je gotovo tri sekunde sporiji od Vettela u svojih 46 krugova, ali za uspomenu mu ostaje to što je završio ispred Fernanda Alonsa

Novi McLaren s Hondinim pogonskim jedinicama nije izdržao, samo šest krugova Alonsa uz 18 sekundi sporije vrijeme od Vettela dovoljno govori o tome koliko posla očekuje ekipu iz Wokinga. 

- S obzirom na kompleksnost mašinerije u Formuli 1, današnji problemi nisu bili iznenađenje. Sasvim normalne stvari za prvi dan testiranja uoči sezone. Meni je osjećaj bio fantastičan, imao sam privilegiju voziti bolid McLarena i Honde, prvi poslije 23 godine, to me čini ponosnim - rekao je Alonso.

Rezultati testiranja

  1. Sebastian Vettel (Ferrari) 1:22.620
  2. Marcus Ericsson (Sauber) 1:22.777
  3. Nico Rosberg (Mercedes) 1:23.106
  4. Daniel Ricciardo (Red Bull) 1:23.338
  5. Valtteri Bottas (Williams) 1:23.906
  6. Carlos Sainz Jr. (Toro Rosso) 1:25.327
  7. Fernando Alonso (McLaren) 1:40.738
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica