Obavijesti

Tech

Komentari 6

HT pokazao kako će izgledati kad SIM kartice odu u zaborav

HT pokazao kako će izgledati kad SIM kartice odu u zaborav
3

eSIM će se pojaviti u novoj generaciji telefona, ali i raznih povezanih uređaja pa tako nećemo morati za svaki uzimati novi broj i pretplatu, već ćemo našu pretplatu koristiti na više povezanih uređaja.

VIDEO

Zamjena SIM kartica i razni adapteri te dodatne tarife samo zbog toga što želiš koristiti internet i na tabletu ili satu, uskoro će postati stvar prošlosti zahvaljujući dolasku eSIM-a. 

Hrvatski Telekom najavio je još ranije dolazak ovog novog stndarda, a oni će biti prvi u Deutsche Telekomu te među prvima u Europi koji ovo rješenje nude na tržištu. Kod nas će početkom lipnja prvi eSIM uređaj u ponudi biti Huaweijev novi pametni sat. Za razliku od klasičnih čipova na SIM kartici, kod eSIM-a taj čip se nalazi unutar uređaja na koje se bežično preuzimaju korisnički profili.

Na ovogodišnjoj WinDays konferenciji mogli smo se uvjeriti u to koliko će biti genijalno u bliskoj budućnosti kad će puno više uređaja imati podršku za te virtualne eSIM kartice, a mi nećemo morati razmišljati o fizičkim čipovima. HT je tako demonstrirao aktivaciju eSIM-a na tabletu i Huaweijevu satu uz pomoć QR koda koji će dobiti korisnici. Nakon njegova očitanja, na uređaju će se postaviti profil za eSIM i za par trenutaka spremni ste za rad. 

Naime, eSIM će se pojaviti u novoj generaciji telefona, ali i raznih povezanih uređaja pa tako nećemo morati za svaki uzimati novi broj i pretplatu, već ćemo našu pretplatu koristiti na više povezanih eSIM uređaja. Trenutno će biti moguće vezati jednu eSIM karticu uz jedan uređaj, ali u planu je i povezivanje do šest uređaja unutar iste tarife. 

Što se tiče dodatnih prednosti eSIM-a, ovakvi uređaji će biti praktičniji jer neće morati imati utore za SIM, a nema ni čupanja kartica i raznih manevara da bi izvukli SIM karticu iz telefona. Isto tako, ako ćemo prodavati svoj eSIM uređaj, kod resetiranja postavki moći ćemo jednostavno obrisati i eSIM karticu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle