Obavijesti

Tech

Komentari 51

Vratio se sa studija u SAD-u pa je u Splitu zaposlio 40 ljudi

Vratio se sa studija u SAD-u  pa je u Splitu zaposlio 40 ljudi
3

HR Cloud iz Los Angelesa tvrtka je koju je osnovao Damir Davidović (42). Već dvije godine u Splitu ima i podružnicu u kojoj je zaposlio 40 mladih informatičara

VIDEO

HR Cloud (Human Resources Cloud), bavi se proizvodnjom i prodajom softvera iz domene ljudskih resursa te je koristi oko 90 posto ustanova i organizacija američkog državnog sektora.

Prije nešto više od dvije godine Damir Davidović (42), Šibenčanin odrastao u Splitu, osnovao je ogranak u gradu pod Marjanom i do danas zaposlio oko 40 uglavnom mladih, informatičara iz Hrvatske, a upravo otvaraju i razvojni centar u Zagrebu. Time su Split i Zagreb uvršteni u razvojne centre HR Clouda, koji osim Los Angelesa, posluju na Floridi i u Vijetnamu.

Ivo Cagalj/PIXSELL

- Nakon završetka fakulteta u Kaliforniji s dvojicom prijatelja počeo sam razvijati ‘human resources’ softver namijenjen za zapošljavanje i evidenciju postojećih zaposlenika. Osnovali smo 2000. tvrtku Neogov koja je brzo dobila poslove za američke državne institucije, gradove, sudove i fakultete. S vremenom smo otvorili podružnicu u Vijetnamu, te tvrtku u Hrvatskoj - ispričao je Davidović kojeg smo zatekli tijekom odmora u Splitu i u obilasku tvrtke.

Ivo Cagalj/PIXSELL

Prije 16 godina u suradnji s nekolicinom kolega stvara Neogov “kadrovski” softver stvoren za potrebe američke državne birokracije, a potom i tražilicu poslova za državni sektor. Davidovićev softver mogu koristiti tvrtke od pet do 100.000 zaposlenih, a neprestalno se usavršava i nadograđuje.

- Posao smo organizirali tako da u hrvatskim uredima postoji odgovornost kroz ciklus proizvodnje. Zbog toga su mogućnosti napredovanja i stjecanja znanja iznimne - kazao je Vedran Vukotić, regionalni direktor u Hrvatskoj.

Ivo Cagalj/PIXSELL

Njihov softver po SaaS (Software as a service) modelu, dakle, aplikacije koje korisnici preko web servisa tzv. clouda, koristi više od 1300 klijenata u SAD-u. HR Cloudovi zaposlenici u Hrvatskoj imaju vrlo dobra primanja i odlaze na usavršavanje u SAD.

- Stalno tražimo nove i kvalitetne zaposlenike, a važno je da su timski igrači koji teže usavršavanju - poručuju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'
TREBALO IZGORJETI U ATMOSFERI

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'

Muškarcu iz Floride svemirsko smeće teško 2 kilograma je velikom snagom proletjelo kroz krov kuće: 'Zahvalan sam što nitko nije ozlijeđen'

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...
Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo
od 14. do 20. travnja

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo

Djevice će i narednom tjednu mnogo raditi, ali i biti više nego zadovoljni učinkom i rezultatima. Strijelcima će tjedan biti pogodan za zdravstvene zahvate, promjene u prehrani ili rekreaciju