Obavijesti

Tech

Komentari 0

ZelEn natječaj: Potpora energetskoj učinkovitosti

ZelEn natječaj: Potpora energetskoj učinkovitosti
2

Raspisan je natječaj za dodjelu donacija za potporu projekata iz područja energetske učinkovitosti i projekata obnovljivih izvora energije integriranih u građevine.

VIDEO

Natječaj je namjenjen ustanovama javnog sektora koje skrbe o socijalno osjetljivim kategorijama i koje ne obavljaju djelatnosti radi stjecanja dobiti. Riječ je o korištenju sredstava prikupljenih na ime naknade za prodaju proizvoda HEP Opskrbe ZelEn za 2016. godinu.

Sudionici natječaja mogu biti isključivo registrirane institucije ili ustanove osnovane za trajno obavljanje djelatnosti odgoja i obrazovanja, znanosti, kulture, informiranja, sporta, tjelesne kulture, tehničke kulture, skrbi o djeci, zdravstva, socijalne skrbi i skrbi o invalidima. 

Namjera je na ovaj način potaknuti korištenje energije iz obnovljivih izvora, a sredstva se prikupljaju za projekte energetske učinkovitosti i ugradnju obnovljivih izvora energije u postojeće građevine. Ciljevi su smanjenje stakleničkih plinova, povećanje kvalitete života korisnika usluga javnog sektora i ispunjenje direktiva o energetskoj učinkovitosti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Više detalja se nalazi ovdje, a natječaj je otvoren do 16. siječnja 2017. Nove zelene natječaje pratite na Green Livingu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Nakon obnove troškovi smanjeni s 5000€ na 800€ godišnje
Ograničen budžet

Nakon obnove troškovi smanjeni s 5000€ na 800€ godišnje

Rezultat obnove je prelazak iz energetskog razreda G u energetski razred B, više prirodnog svjetla, bolja mikroklima i smanjenje troškova grijanja i hlađenja s 5.000€ godišnje na samo 800€ godišnje.

Znate li da zagađen zrak utječe na zdravlje i inteligenciju?
Zaštita okoliša

Znate li da zagađen zrak utječe na zdravlje i inteligenciju?

Onečišćenje zraka štetno je kako za okoliš tako i za sve organizme koji žive u tom okolišu. Može prouzročiti štetne učinke na zdravlje, čak i smanjenje inteligencije. Srećom, na čišći zrak možemo utjecati
Strategija izgradnje okoliša za veću kvalitetu života
ENERGETSKA OBNOVA

Strategija izgradnje okoliša za veću kvalitetu života

Na BUILD UPON radionicama stručnjaci iz područja regulative, financija, kreiranja svijesti i unapređenja znanja i vještina zajedno su radili na donošenju nacionalne strategije energetske učinkovitosti zgrada