Bivšeg vojnika pojeli su golemi gušteri: 'Imali su krvi oko usta'

Do danas nije otkriveno jesu li gušteri napali i živog pojeli Huffa ili je umro prirodnom smrću, nakon čega su se ljubimci koji su slobodno šetali stanom pogostili njegovim mesom
Vidi originalni članak

Kad je policija u siječnju 2002. stigla u stan bivšeg vojnika Ronalda Huffa (42), nisu ni sanjali što će ih dočekati.

Njegovi kućni ljubimci, golemi gušteri iz roda varana proždirali su komade svog 42-godišnjeg vlasnika. Bili su prekriveni Ronaldovom krvlju i agresivno su siktali prema policajcima. 

- Policija je dobila dojavu od zabrinutog rođaka da provjeri je li sve u redu s Huffom nakon što nije došao na posao. Kucali su na vrata, ali nitko nije  reagirao. Iz stana su se čelu zvukovi. Kad su konačno uspjeli ući, vidjeli su beživotno tijelo kako leži uz vrata. Gušteri su imali oko usta i po vratu krvi, znali smo da žvaču komade njegova tijela - rekao je Trinidad Navarro, bivši šerif okruga New Castle, za Animal Planet.

Do danas nije otkriveno jesu li gušteri napali i živog pojeli Huffa ili je trgovac automobilima iz Delawarea umro prirodnom smrću, nakon čega su se ljubimci koji su slobodno šetali stanom pogostili njegovim mesom.

- Smrad se širio iz njegov stana, mogao sam ga osjetiti u našoj kupaonici. Vidjelo se da su ga napali gušteri, vidjeli su se tragovi njihovih zubi na Ronaldovom tijelu - rekao je susjed Jeff Wildonger.

Nekadašnji Ronaldov šef, Mike Cassidy kazao je kako mu je jednom prilikom pokazao ugrize guštera, potvrđujući da su ga životinje i ranije napadale.

- Našli su ga blizu vrata, kao da je htio pobjeći. Jedan od policajaca je rekao da je Ron bio još živ kad su ga počeli jesti. Oni su ga ubili - rekao je Mike.

Ovi gušteri iz roda varana u divljini se hrane malim životinjama, kao što su miševi i štakori. One u zatočeništvu hrane sirovom piletinom.

Iako su u Americi popularni kao egzotični ljubimci, smatraju se iznimno opasnima zbog oštrih zuba i otrova koji sadrže. Otrov ne mora biti nužno fatalan, ali utječe na protok krvi i može dovesti do nesvijesti.

Idi na 24sata
Komentari (86)
 • pješak

  Ko god drži u stanu takve zvijeri neka ga pojedu!

  29. 3. 2018,   20:38
 • covjek_lutalica

  To se inace zovu komodski varani, a ne "ogromni gusteri"

  29. 3. 2018,   20:53
 • PATRICIA

  Varani su opasni i smrdljivi gusteri.I te smrdljivce drzati u stanu...fuuj!

  29. 3. 2018,   21:55
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.