To je to što me zanima!

Bravo Vinkovci: Daju besplatno cijepljenje i čipiranje pasa

Svi vlasnici pasa s prebivalištem u Vinkovcima imaju priliku cijepiti i čipirati psa besplatno, a oni koji su to već učinili, mogu tražiti povrat plaćenih troškova uz priloženi račun veterinarske stanice
Vidi originalni članak

Grad Vinkovci uputio je javni poziv svim vlasnicima pasa s prebivalištem u Vinkovcima da besplatno čipiraju i cijepe svoje pse protiv bjesnoće. Ukoliko su vlasnici to već učinili, mogu ostvariti pravo na povrat plaćenih troškova uz zahtjev za refundaciju troškova, ali moraju priložiti izdani račun od strane veterinarske stanice.

Kako navode, maksimalni iznos financiranja je 250,00 kuna po psu od čega se 150,00 kuna odnosi na cijepljenje i dehelminitizaciju, 90,00 kuna na mikročipiranje i 10,00 kuna na izdavanje putovnice za pse.

Akcija traje do iskorištenja planiranih sredstava predviđenih javnim pozivom gradonačelnika grada Vinkovaca. Na financiranje troškova nemaju pravo uzgajivači pasa te vlasnici lovačkih pasmina pasa i dugih pasmina pasa koji su upisani u evidenciju Hrvatskog kinološkog saveza i pod njihovom kontrolom provode razmnožavanje.

S novim Zakonom o zaštiti životinja, između ostalih, stupila je na snagu i obveza izvršenja kontrole mikročipiranja pasa. Sve lokalne zajednice dužne su do 30. lipnja 2018. godine osigurati nadzor provedbe obaveznog mikročipiranja. Kazna za nemikročipiranje je i do 6 000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Liverpool_YNWA 29.06.2018.

    ajde,bar putovnica nije skupa.samo 10 kn.

  • La-la_1 29.06.2018.

    A u cijelim Vinkovcima 3 psa i 4 covjeka...cijela Slavonija otisla van granica pa mogu...neki dan smo uzeli stenca i isli kod veta pasta 30kn...za dva tjedna opet 30kn...pa 110kn cijepivo i cip 140...i 10 kn knjizica ...pa za neko vrijeme opet 110kn..i onda opet...znaci 3 cijepiva itd...ok hrana i samponi i cetke 200kn...i tako op sto eurica i zahebancije...ali financiraju se iz grada i drzave te vet.stanice i jos bubaju cifre...to je malo sup...ski...

  • smint 29.06.2018.

    Evo baš sam nedavno udomio jednog štenca. Dodjem kod veterinara: tableta za buhe, tableta za krpelje pa još neka tableta-ooop 300kn. Kaže to ćemo još jednom ponoviti i onda cijepiti protiv bjesnoće. Vratim se za dva tjedna: drugi veterinar u smjeni i kaže: E sad će dobiti cjepivo protiv zaraznih bolesti, to ćemo ponoviti za dva tjedna, a onda ćemo ga cijepiti protiv bjesnoće... Tablete više niti ne spominje, a onaj prvi nije ni spomenuo zarazne bolesti... Ukratko, do kraja veterinarskog tretmana potrošit ću više od 1000kn, a da jadnom psu nisam ni poslasticu kupio. Mislim da malo pretjeruju sa tim terapijama i cjepivima. Slažem se da treba tableta protiv krpelja, čipiranje i cijepljenje protiv bjesnoće, ali ponavljati tretmane u tako kratkom vremenskom periodu nije potrebno. Ili plaćamo LOŠE lijekove i cjepiva. Primjer: u Švicarskoj, koliko čujem, pas se protiv bjesnoće cijepi svakih 5 godina, a kod nas se to naravno mora raditi svake godine. Lopovi gdje god kreneš u Lijepoj našoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare