Misterij uklete lutke: Raste joj kosa curice (3) koja je umrla?

Kikuko, djevojčica stara tri godine, lutku je posvuda nosila sa sobom i svaku noć je lutka 'spavala' s njom u krevetu. Kikuko se prehladila i umrla je, a njezinoj lutki je počela rasti ljudska kosa...
Vidi originalni članak

Okiku, odnosno ukleta lutka s japanskog otoka Hokkaido, nalazi se u hramu u Iwamizawa, a navodno joj raste ljudska kosa. Lokalni stanovnici vjeruju da je riječ o duhu malene djevojčice čija je to lukta i bila. Naime, prema legendi lutku je donio Eikichi Suzuki kao 17-ogodišnjak. To je bilo još 1918. godine.

Ta lukta je bila omiljena igračka njegove sestre Kikuko. Kikuko, djevojčica stara tri godine, je lutku posvuda nosila sa sobom i svaku noć je lutka 'spavala' s njom u krevetu. Kikuko se prehladila i umrla je. Nakon toga su stvari postale vrlo čudne. Obitelj je lutku čuvala kao uspomenu i stavili su ju na mali oltar. Nazvali su ju Okiku po kćeri i počeli su joj se moliti. Jednog dana su primijetili da lutki raste kosa.

Odmah su posumnjali da je riječ o duhu preminule Kikuko. Godine 1938. obitelj se odlučila prseliti no smtrali su da je najbolje da lutka ostane na otoku. Povjerli su je na čuvanje redovnicima i rekli su im da lutki raste kosa. Lutka se otada nalazi u hramu. Lutku se ne smije fotografirati, a redovnici joj tu i tamo skrate kosu.

Navodno je to opasno raditi no jedan je redovnik vidio u snu Okiku i ona ga je zamolila da ju ošiša. Neki tvrde da, ako se lutki priđe dovoljno blizu i pogleda u njezina usta, vidi kako joj rastu zubi, piše Grape.  

Idi na 24sata
Komentari (28)
 • Zavrzojle

  Ma da sad bu jos i prohodala.😒

  18. 5. 2018,   00:08
 • gordi

  Otkud onda slike ako ju se ne smije fotografirat?

  18. 5. 2018,   00:10
 • Raspop

  Jesu li joj počele rasti i grudi ?

  18. 5. 2018,   07:39
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.