Prazan i hrđav: 'Brod duhova' se nasukao na obalu Mjanmara

Iz mornarice kažu kako je teretnjak teglio drugi brod prema brodogradilištu u Bangladešu, a dokaz tome su dva puknuta kabla na pramcu. Brod je zahvatilo nevrijeme
Vidi originalni članak

Na obalu u blizini najvećeg mjanmarskog grada, Yangona, nasukao se prazni brod Sam Ratulangi PB 1600, koji plovi pod indonezijskom zastavom.

Nakon nasukavanja na brod se popela policija, a našli su praznu unutrašnjost.

Izgrađen 2001. godine, 177 metara dug (prema podacima sa web stranice Marine Traffic), hrđavi teretni brod, otkriven je još nekoliko dana ranije kad su ga uočili ribari.

Iz mornarice kažu kako je teretnjak teglio drugi brod prema brodogradilištu u Bangladešu, a dokaz tome su dva puknuta kabla na pramcu. Naime, brod je zahvatilo nevrijeme i kablovi za vuču su pukli pa je posada odlučila napustiti brod.

Vlasnik broda je malezijska kompanija, a prema nekim podacima, brod je bio na putu za brodogradilište kako bi ga tamo rastavili na dijelove, piše BBC.  

Idi na 24sata
Komentari (12)
 • jelacicplac

  Em ti novinarsku pismenost. Pametnjaković piše: "Iz mornarice kažu kako je teretnjak teglio drugi brod prema brodogradilištu..." Dakle taj teretnjak je teglio neki drugi bro. Trebao je napisati: "Iz mornarice kažu kako je drugi brod teglio teretnjak prema brodogradilištu..." i ...

  1. 9. 2018,   16:52
 • ッi シ

  Sad romi sanjaju da bi bilo to kod nas :P koliko bi zaradili

  1. 9. 2018,   15:11
 • samo_pozitiva

  Cigići bi ga rastavili za dva dana hehehe

  1. 9. 2018,   15:41
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.