Preveli 'sotonska pisma' koje je pisala opsjednuta časna sestra

Italija: Časna je između ostalog napisala da Bog misli kako može ljude osloboditi smrti, ali da taj sustav više ne funkcionira. Tvrdi da je Boga izmislio čovjek
Vidi originalni članak

Časna sestra Maria Crocifissa della Concezione, koja je prije 300 godina živjela u samostanu na Siciliji, napisala je pisma koja su tek danas djelomično prevedena.

Maria se probudila jednog dana 1676. godine prekrivena tintom i tvrdila je da je opsjednuta vragom cijelu noć pisala pisma. Maria je u samostanu bila od svoje 15. godine i druge su časne posvjedočile da je vikala i onesvijestila se dok je pisala pisma.

Časna je tvrdila da ju je opsjedao vrag kako bi ju odvratio od Boga i nagnao da se okrene zlu. Napisala je tekstove koji su čudna mješavina arhaičnih abeceda.

Danas je dio njezinih pisama konačno 'dekodiran'. Daniele Abate, direktor znanstvenog centra u Italiji kaže da su koristili softver otkriven na dark webu. 

- Otkrio smo da su pisma mješavina grčke, arapske, runske i latinske abecede. Časna je između ostalog napisala da Bog misli kako može ljude osloboditi smrti, ali da taj sustav više ne funkcionira. Tvrdi da je Boga izmislio čovjek. Piše i o rijeci Stiks koja u grčkoj mitologiji tvori granicu između zemlje i podzemnog svijeta - kaže Daniele Abate.

Ipak, misli da sestra nije bila opsjednuta vragom.

- Vjerujem da je patila od šizofrenije. Časna sestra je vrlo dobro poznavala jezike i pisma i to joj je omogućilo da izmisli kod  - kaže Daniele Abate, piše Mirror. 

Idi na 24sata
Komentari (36)
 • Deleted user

  Kak fino umetnuta reklama za "the nun"

  12. 9. 2018,   07:38
 • Puta Madre

  Reklama za film.

  12. 9. 2018,   07:46
 • Neko iz mase

  software odkriven na darknetu...? Jel to neki alibi za kupovanje korištenje darkneta? Kao. Neko je programirao znanstveni software za dekodiranje statih pisama i stavio ga na darknet..

  12. 9. 2018,   08:05
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.