Pronašli leš nasukanog kita: 'Nemojte mu se približavati'

Lokalne vlasti mole građane da se ne približavaju životinji kako bi mogli utvrditi točan uzrok nasukavanja i smrti. Kit je dugačak oko 17 metara i teži dvadesetak tona.
Vidi originalni članak

Molimo građane da se ne približavaju kako bi morski biolozi i policija mogla istražiti uzrok smrti, napisali su na Twitteru policijski službenici grada Duxbury u američkom Massachusettsu. Naime, neobičan prizor zatekao je stanovnike kada su u ranim jutarnjim satima na plaži pronašli nasukani leš kita dugačkog 17 metara.

Glasnogovornik lokalnog akvarija Tony LaCasse za USA Today identificirao ga je kao kita perajara. On je najbliži srodnik plavoga kita i druga najveća životinja na svijetu. Njegova prosječna težina je oko 70 tona Kako su preliminarno izvijestili na kitu nisu pronašli tragove traume pa je moguće kako je umro prirodnom smrću. Nakon nalaza zakopat će ga na mjestu gdje je pronađen na plaži. Nakon dugogodišnjeg lova njihova vrsta postala je ugrožena. Procjenjuje se kako ih trenutno u svijetu ima oko 55.000 vrsta na sjevernoj i južnoj polutki. 

Idi na 24sata
Komentari (33)
 • Deleted user

  Do u like fish sticks?

  20. 8. 2018,   22:40
 • Deleted user

  upravo sam se priblizio i odrezao si komad kita za rostilj. ne plasite ljude glupostima

  21. 8. 2018,   03:56
 • MAMUNAMEGALO

  Bit će da je Kujunđić zakazao

  20. 8. 2018,   23:30
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.