To je to što me zanima!

Rijetki prizori iz Pule: 'Znate što slijedi nakon ovog plesa...'

U Aquariumu Pula, gdje trenutno živi dvjestotinjak različitih vrsta, uskoro očekuju malo povećanje populacije. Naime, zaposlenici su snimili tropske vodene konjiće u ljubavnom plesu
Vidi originalni članak

Aquarium Pula na svojoj je Facebook stranici objavio romantični video para egzotičnih morskih konjica koji su se, ne mareći za posjetitelje i njihove kamere, prepustili ljetnoj ljubavi. 

- Možda i niste znali da je kod morskih konjića mužjak taj koji je 'trudan' i nosi male morske konjiće dok se ne izlegnu, ali sigurno znate što slijedi nakon plesa u životinjskom svijetu. Uspjeli smo uloviti dva naša tropska morska konjića u udvaranju prije parenja, pa smo odlučili tu snimku podijeliti sa vama - stoji u statusu uz priloženi video. 

Vjerni u ljubavi

Kod morskih konjica, nakon oplodnje jajašca ostaju u trbušnoj vrećici mužjaka i tamo ostaju sve dok se ne razviju u ličinke. Za razliku od drugih životinja mužjak proizvodi i posebnu hranidbenu tekućinu za embrije. Na kraju razdoblja sazrijevanja mužjak ispušta mladunce da slobodno plivaju u moru. Morski konjici su specifični i po tome što jednom kada se pronađu, povežu se i ostaju vjerni jedan drugome, sve do smrti jednog od partnera. 

Akvarij Pula smješten je u 130 godina staroj utvrdi Verudela. Utvrdu danas nastanjuje više od 100 vrsta riba sjevernog i južnog Jadrana te 50 vrsta riba iz tropskih morskih i slatkih voda, kao i ribe hrvatskih rijeka i jezera.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 10.08.2018.

    Da, školski udžbenici, krediti i ručkovi kod punice

  • DrazenAkrap 10.08.2018.

    Valjda bajagin koncert ?!

  • pješak 10.08.2018.

    Kako planktoni seksaju?? E to bi valjalo viditi!!! To bi bio pornić nad pornićima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare