To je to što me zanima!

Šišmiši okupirali zagrebačku traumu, smjestili se iza lampe

U bolnici je bilo devet šišmiša i sve su ih ulovili i prevezli u Oporavilište Zoološkog vrta. Sutra će ih pregledati, i ako su dobro, odmah će ih pustiti u prirodu
Vidi originalni članak

U bolničkoj sobi Klinike za traumatologiju u zagrebačkoj Draškovićevoj ulici 'smjestili' su se šišmiši. Leteći sisavci zavukli su se iza rasvjete, a Sklonište za nezbrinute životinje hitno je interveniralo.

- Našoj ekipi ovo nije prvi dolazak u Traumu zbog šišmiša, no budući da bi se na bolnicu trebale staviti zaštitne mreže, vjerojatno se šišmiši na tu adresu više neće vraćati. Šišmiši su u Hrvatskoj zakonom zaštićene životinje i pri njihovu preseljenju uvijek smo jako oprezni. Zadatke dodatno otežavaju mjesta na kojima se šišmiši udomaćuju. Dakle, s jedne strane imamo zaštićene i osjetljive životinje, a s druge strane nepristupačna mjesta. Zato naša terenska ekipa pri hvatanju šišmiša koristi od ljestvi preko mreža do pinceta - kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu.

U bolnici je bilo devet šišmiša i sve su ih ulovili i prevezli u Oporavilište Zoološkog vrta. Sutra će ih pregledati, i ako su dobro, odmah će ih pustiti u prirodu.


 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • D.Vader_43 24.08.2018.

    Kažu da je zadnja velika bolnica u Zagrebu otvorena za vrijeme NDH 1942.

  • 23.08.2018.

    šišmiši u bolnicama :o

  • jasminaaaa 23.08.2018.

    Sismisi mogu prenositi bijesnocu...treba bitu oprezan

Komentiraj...
Vidi sve komentare