To je to što me zanima!

Toblerone vraća svoj izvorni oblik i imat će 200 grama, ali...

Nakon što je smanjenje Toblerone čokolade sa 170 grama na 150 grama izazvalo salve negodovanja kod kupaca, kompanija Mondelez odlučila ju je zamijeniti čokoladom od 200 grama, ali s višom cijenom
Vidi originalni članak

Čokolada Toblerone vraća se u svoj izvorni oblik no možemo očekivati da će sada biti i nešto skuplja. Proizvođač je još 2016. smanjio čokoladu sa 170 grama na 150 grama tako što su drastično povećali razmak između trokuta, a cijena je ostala ista.

Postupak je, naravno, izazvao salvu negodovanja među ljubiteljima popularne čokoladice.

- Morali smo promijeniti oblik čokoladice kako bi proizvod ostao cjenovno prihvatljiv našim kupcima - poručili su iz kompanije.

Potez je pokušao opravdati šef europske divizije proizvođača Glenn Caton, izjavivši da je riječ o privremenoj mjeri. - 'Ovo nije pravo rješenje upravo zbog ikonskog statusa proizvoda', dodao je. 

Tako će se Toblerone nakon dvije godine vratiti u svoj prvobitni oblik, ali imat će i osjetno veću cijenu, piše DailyMail. Čokolada će po novom imati 200 grama, ali i skuplja za oko 200 posto, tvrdi magazinThe Grocer. 

- Konstantno radimo na tome da plasiramo čokoladu izvrsne kvalitete u u formatima koje naši kupci vole. Čokolada od 150 grama više se neće proizvoditi, pa dostupnost proizvoda ovisi o tome koliko koliko je trgovci imaju na skladištu. I dalje će se proizvoditi Toblerone od 100 grama i 360 grama, izjavio je glasnogovornik kompanije Mondelez.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • pepinlebref 13.09.2018.

    Da i TOBLERONE smo jeli u Jugi.Komunisti su nam zabranili Kinder cokoladice.Lustraciju pod hitno.

  • Judita👥 21.07.2018.

    Najfinija čoksa, moja omiljena 😚

  • Yugoboss 21.07.2018.

    Nekada je i gram bio gram

Komentiraj...
Vidi sve komentare