'U 81. godini sam postao žena, dugo sam čuvao tu svoju tajnu'

Ruth Rose je 85-godišnjakinja koja je bila prije poznatija kao James Rose, a tajnu o svojoj seksualnosti čuvao je do 1973., kada je njegova supruga pronašla eksplicitne fotografije
Vidi originalni članak

Ovo je postalo prihvatljivo tek u zadnjih 15 godina, prije su vas ljudi smatrali čudacima, kazala je 85-godišnja transseksualna osoba Ruth Rose koja je sa svojih 81 godinom napokon krenula na operacije mijenjanja spola. 

Ruth je prije bila muško i zvala se James Rose. Bila je inženjer i financijski savjetnik, a zadnjih par godina prije operacije živjela je kao žena.

Kako je rekla za The Sun, svoju tajnu o tome da se osjeća kao žena čuvala je do 1973. godine. Bila je udana, no tad je njezina supruga pronašla fotografije Jamesa odjevenog u žensku odjeću. 

Ruth je čekala do mirovine da se javno predstavlja kao žena, no htjela je doista postati žena. 

- Nisam mogla vjerovati kada su mi dopustili da odem na operaciju. To je bilo kao da ispočetka krećem živjeti - objasnila je. 

Prije četiri godine podvrgnula se postupku potpune transformacije i trenutno je najstarija osoba u Velikoj Britaniji koja će medicinski promijeniti spol. 

Idi na 24sata
Komentari (42)
 • nonšalancija

  Nikad nisi bio žena i nikad nećeš, a ljude poput tebe nikad nisam smatral čudacima već psihičkim bolesnicima kojima treba pomoć a ne poticaj i odobravanje.

  4. 9. 2018,   07:35
 • ljeto64

  Kad starci prolupaju 3.

  4. 9. 2018,   08:01
 • saitek1970

  sad kad dečki navale na tako slatku djevojku...

  4. 9. 2018,   07:57
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.