To je to što me zanima!

Znaju se i kitovi igrati: Ljušte se o kamenje i u tome uživaju

Istraživači podmorja s kanadskog sveučilišta Britanska Kolumbija našli su se u federalnom teritoriju Nunavut, koji se prostire na krajnjem sjeveru Kanade. Naišli su na glatke kitove...
Vidi originalni članak

Glatki kitovi, ili pravi, kako ih ljudi još zovu, jedna su od porodica kitova usana koji žive u svim svjetskim oceanima. Ono što ih karakterizira je njihova velika glava koja zauzima gotovo trećinu njihove ukupne dužine.

Prave kitove nedavno je snimio dron kojim su istražitelji sa sveučilišta Britanska Kolumbija proučavali federalni kanadski teritorij Nunavut. Snimka prikazuje ogromne kitove kako se ljušte o morsko kamenje da uklone mrtvu kožu i u tome istinski uživaju.

Čini se da unatoč svojoj veličini i u njima ima zaigranosti te se vole opustiti na ovakav način.

Izjavu za Daily Mail dala je Sarah Fortune, voditeljica istraživanja.

- Sve je ispalo slučajno. Bili smo tamo kako bismo snimili njihov plijen i prehrambene navike, no primijetili smo neobično ponašanje u blizini obale. Vidjeli smo da se kitovi okreću i mašu perajama u zrak, što nam se činilo baš zanimljivim, rekla je Fortune.

Glatki kitovi hrane se životinjskim planktonom, odnosno sićušnim morskim životinjama, ali se na na njihovom meniju nađe i riba.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • --- DAVOR --- 07.12.2017.

    Trljanjem o kamenje/stijene se ne igraju nego čiste kožu na sličan način kao i zmije kad "presvlače" kožu!

  • 06.12.2017.

    ...dok sam jednom davno lovio, nedaleko od mene je bio kit ulješura ..kitovi se vole igrat i nisu uopće opasni

  • bag 06.12.2017.

    Dok ne naleti kitolovac..

Komentiraj...
Vidi sve komentare