To je to što me zanima!

Izvrsni model: Dajte nam svoj novac da radimo što hoćemo

Uljanik opet traži državne novce, a nisu ispoštovali uvjete ranijeg jamstva. Radnici jesu kolateralna žrtva, ali oni su suvlasnici 47 posto grupe.
Vidi originalni članak

U tvrtki nema nikakve adekvatne kontrole. Sindikati su slizani s upravom iz sebi znanih razloga i šute. Uprava frizira podatke i hvali se poslovima koji u biti nose gubitak i gomilaju dugove. Posluju s kim žele i plaćaju koliko žele odabranima. Od inspekcija i DORH-a te Porezne uprave su zaštićeni političkim pokroviteljstvom jer su previše važni. Državu, i kad im da novce, ne izvještavaju kako su ga potrošili.

Ne, to nije Agrokor, veliki sustav koji je trebao označiti kraj nakaradnog modela poslovanja. Ovo su crtice o brodogradilištu u Uljaniku.

ŠTRAJK I DALJE TRAJE Uljanikova šefica Nadzornog odbora podnijela je ostavku

Radnici su sad na ulici jer nisu dobili plaće, ali taj scenarij se mogao predvidjeti još u studenom prošle godine. I znalo se da će državi doći pola milijarde kuna eura na naplatu. Ali nitko nije previše mario. Država je dala još 96 milijuna eura jamstava u siječnju i mislila da će model koji je doveo do milijardu kunu gubitaka ispraviti sam sebe. Ali uprava Uljanika nije ispoštovala ništa što je dogovoreno od uvjeta za taj kredit, zorno svjedoči pismo ministra financija Zdravka Marića u lipnju.

Sad se traže novi modeli spasa.

Pomalo nevjerojatno, ministar rada predlaže iskorištavanje rupe u zakonu kako bi država legalno mogla pomoći našim novcima. Uprava bi u ime radnika trebala blokirati račune pa bi država davala minimalnu plaću radnicima. Možda se to može činiti kao slamka za spas, ali nakaradno je da država na taj način vara samu sebe i Europsku komisiju. Dakle, i dalje se pokušava pomoći, a da nije postignut osnovni preduvjet: raščišćeno kako je novac trošen, kakve su koristi od toga imali u upravi i koji su kooperanti profitirali.

STANJE U ULJANIKU Flego i Miletić traže sastanak s Plenkovićem o isplati plaća

Radnici jesu kolateralna žrtva, ali oni su suvlasnici 47 posto grupe. Svojim predstavnicima mogu zahvaliti što je stanje ovakvo. Isti ti suvlasnici su ovoj upravi produljili mandat ove godine iako se znalo za sve probleme. Uljanik dokazuje da još postoje tvrtke koje žele poslovati novcem poreznih obveznika i raditi što žele. Vrijeme je da se to prekine.     

Idi na 24sata

Komentari 39

  • dobitnakombinacija 31.08.2018.

    Ovo je jezivo i za procitati. Najvise frustracije donosi to sto VLADA svoj vlastiti narod pravi idiotima! Zalosno je sto nas tjeraju iz domovine iz samo NJIMA poznatih razloga. Svaki dan ovakve price pa do kada? Vidi li netko kraja ovom lopovluku?

  • domen1 30.08.2018.

    Tko zna koliko ih je tamo viška....................

  • MarijanGrdašić 29.08.2018.

    Točno treba u Briselu podastrijeti Račun gdje i kako i na koji način su potrošena sredstva za koju je Vlada garantirala ali nema računa niti obrazloženja eto u tome je kvaka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare