To je to što me zanima!

Josipa Rimac je pravi primjer političara s đonom od obraza...

Rimac je Andrej Plenković politički imenovao za državnu tajnicu u Ministarstvu uprave. I sad i ona kroji zakon o sprečavanju sukoba interesa
Vidi originalni članak

Suprug ti od države dobije stan koji mu ne pripada. Za to ti osude prijateljicu koja mu je dala stan i zlorabila svoj položaj kako bi se tvoja obitelj bespravno okoristila. Ali ti si i dalje na visokoj državnoj funkciji. I imaš potrebu stati pred novinare te poručiti da si čist kao suza jer, eto, sud je odlučio da nemaš tri stana nego obiteljsku kuću. U kojoj su tri odvojena stana. Čini se suludo, ali upravo je to slučaj Josipe Rimac, bivše gradonačelnice Knina.

Ona je uspjela pokazati kako zaista hrvatski političar zna imati obraz kao đon. Rimac je Andrej Plenković politički imenovao za državnu tajnicu u Ministarstvu uprave. I sad i ona kroji zakon o sprečavanju sukoba interesa. Nije ni čudo da se zato tom zakonu, kao i povjerenstvu, planiraju “povaditi zubi”. Pa će antikorupcijski zakon više pogodovati dužnosnicima nego javnosti koja ih plaća. Nije taj apsurd ništa čudno, dapače, nastavak je apsurda u slučaju Rimac.

POBIJEDILA POVJERENSTVO Upravni sud je poništio odluku: Rimac ipak nije prekršila zakon

Njezin suprug je dobio dva stana od države. Jedan, od 128 kvadrata, nije mu smio pripasti jer za to nije bilo osnove, utvrdio je nepravomoćno sud. Žena koja je dodijelila stan je Anamarija Radić, prijateljica Rimac.

Ona je osuđena da mora vratiti više od pola milijuna kuna za koje je oštetila državu. Ni Rimac ni njezinu suprugu nije se sudilo i ne moraju ništa vratiti. Jer nisu oni krivi što su bespravno dobili stan, zar ne? Ali čim je Radić suspendirana iz državne službe, postala je jedna od voditeljica sektora u Crvenom križu s plaćom od oko 9500 kuna. Tamo je i danas unatoč presudi.

A potpredsjednica Crvenog križa je i u vrijeme kad je Radić zaposlena bez natječaja, a i danas - Josipa Rimac. I ta žena i ugledna HDZ-ovka sa svojim stranačkim kolegom Lovrom Kuščevićem danas kroji zakon o sprečavanju sukoba interesa.     

Idi na 24sata

Komentari 292

  • necuzatostonecu 08.02.2019.

    samo revolucija

  • liliana 27.12.2018.

    Plaćene ankete ili ovaj narod nije normalan.Ja sam bila vjerni glasač HDZ ali sada me je sram i nikad više.Stavili su točku na kraju rečenice.

  • ljubica ljubičica_1 30.11.2018.

    Dali ona uopće ima obraz?

Komentiraj...
Vidi sve komentare