Sve je transparentno osim pozadinskih dogovora u Vladi

Građani su se naplaćali subvencija, nagledali korupcijskih afera i političkih dogovora ispod stola. Plenković je postao premijer kao političar čistog obraza i ruku
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković obećao je potpunu transparentnost u radu svoje vlade, ali kako se pojavi bilo koji slučaj u kojem se vrte milijuni, ispada da rade potpuno suprotno. Iako su tvrdili da je “lex Agrokor” napisan u ministarstvima, ispalo je da je postojala tajna skupina za koju je premijer ne samo znao nego je i osobno sudjelovao na sastancima.

Poslije su članovi skupine Borg zaradili na Agrokoru. U ovom slučaju, iako se radi o astronomskim iznosima, važnije je što su i premijer i Vlada cijelo vrijeme govorili neistinu kako bi to skrili od očiju javnosti. Otkrilo se isto tako da je ideja otkupa Ine od Mađara dionicama HEP-a također došla od dvojca koji je tajno i izvan Zakona o Vladi angažirala Martina Dalić.

Sad na vidjelo izlazi i da je Vlada još početkom godine znala za muljaže u Uljanik grupi, ali je to prešutjela i dala jamstvo svih nas od 96 milijuna eura. Jamstvo koje ćemo, kako stvari stoje, morati i platiti. I dan danas Vlada ne daje sve podatke o planu restrukturiranja, jamstvima, malverzacijama i ulupanim potporama. Uljanik će u svakom slučaju, propao ili nastavio raditi, koštati građane nekoliko milijardi kuna i oni su zaslužili znati sve informacije. Ako ih Vlada ne daje, opravdano je pitanje radi li se o nekim tajnim dealovima kao u Agrokoru?

Sad je procurio i plan da bi se već sljedeće godine mogla zatvoriti rafinerija Sisak, a opet nema jasnih reakcija Vlade, pa se opet postavlja pitanje pozadinskih dogovora. U Petrokemiji će država trebati preuzeti stotine milijuna kuna dugova i prepustiti tog posrnulog diva u privatne ruke, ali i tu je javnost uskraćena za sve informacije.

Građani su se naplaćali subvencija, nagledali korupcijskih afera i političkih dogovora ispod stola. Plenković je postao premijer kao političar čistog obraza i ruku. Upravo to ga je jedva spasilo od pada Vlade proljetos. Ali ovakvim načinom rada ta “pozlata” se rapidno brzo ljušti.

Idi na 24sata
Komentari (67)
 • maxim m

  transparentno nas kradu već 28g.

  8. 9. 2018,   11:12
 • efteling

  Mislim i odgovorno tvrdim da su za sve prljavstine u Agrokoru,Uljaniku i Sisku odgovorni samo Srbi svojim subverzirnim akcijama...I cim Plenki boy pohvata sve cinjenice on ce to javno i reci.I nije vrag u detalju vec citavom sistemu koji promovise ...

  8. 9. 2018,   10:40
 • Zakaj???

  Danas slavim tjedan dana bez blokade i onda mi na dva žuta stavite ovakvu navlakušu! E nećete razbojnici!

  8. 9. 2018,   10:51
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.