10 recepata za sladolede čija priprema traje nekoliko minuta

Od klasičnih do sladoleda čija osnova su zrele banane pa potrebe za dodatkom šećera nema. Otkrivamo vam i kako napraviti super brze sladolede od voćnog jogurta ili soka
Vidi originalni članak

Sladoled zaista nije komplicirano napraviti, a domaći je neusporedivo finiji i zdraviji od kupovnih. Osim toga, kada sladoled radite sami, barem ste sigurni da ne jedete razne konzervanse, pojačivače okusa...

Osnova prvih šest recepata su banane, a postupak je jednak kod svih šest. Prije početka pripreme banane narežite na kolutove i zamrznite pa ih izvadite pola sata prije miksanja s ostalim sastojcima (ovisno koji od prvih šest recepata odaberete). Miksanje traje sve dok ne dobijete finu kremu koju potom stavite u zamrzivač na 15-tak minuta.

1. Klasični banana sladoled

  • 2 zrele banane
  • 1 žlica bademovog mlijeka (ili sojinog, rižinog, a može i mlijeko od krave)
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije

2. Sladoled - maslac od kikirikija 

  • 2 zrele banane
  • 1 žlica bademovog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 3 žlice kremastog maslaca od kikirikija

3. Sladoled od bobica

  • 2 zrele banane
  • 1 žlica bademovog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • pola šalice miješanog bobičastog voća, zamrznutog

4. Sladoled - pita od bundeva

  • 2 zrele banane
  • 1 žlica bademovog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • četvrtina šalice kaše od bundeve
  • pola žličice cimeta
  • 1 žlica javorovog sirupa

5. Sladoled od oraha

  • 2 zrele banane
  • 1 žlica bademovog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • pola šalice oraha
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica javorovog sirupa

6. Čoko namaz od lješnjaka - sladoled

  • 2 zrele banane
  • 1 žlica bademovog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 3 žlice čokoladnog lješnjak namaza

7. Sladoled od voćnog jogurta

Ovaj sladoled ne može biti jednostavniji za napraviti, a djeca ga obožavaju. Uzmite voćni jogurt i ulijte ga u plastične kalupe ta pripremu sladoleda na štapiću. Ostavite preko noći u dubokom zamrzavanju. I sladoled je spreman za lizuckanje.

8. Od voćnog soka

Priprema ovog sladoleda, također, ne može biti brža i jednostavnija. U kalupe ulijte bilo kakav voćni sok i zaledite. Dobit ćete osvježavajuću slasticu savršenu za ove vruće ljetne dane.

9. Klasični sladoled od čokolade

Sastojci: 2 jaja i 2 žumanjka, 10 dag šećera u prahu, 25 dag čokolade za kuhanje, 6 dl slatkog vrhnja

Priprema: Izmiksajte jaja, žumanjke i šećer pa dodajte čokoladu i pola slatkog vrhnja koje ste prethodno otopili na pari. Smjesu zgusnite na pari. Izmiksajte ostatak vrhnja istucite pa umiješajte u ohlađenu čokoladnu smjesu. Stavite u posudice pa u duboko zamrzavanje.

10. Klasični sladoled od vanilije

Sastojci: 2 jaja, 60 g šećera u prahu, 3 dl slatkog vrhnja, 2 žličice ekstrakta vanilije

Priprema: Izmiksajte bjelanjke pa postupno dodajte šećer. Posebno istucite slatko vrhnje, a posebno žumanjke i ekstrakt vanilije. Umiješajte tučeno vrhnje u smjesu od bjelanjaka i šećera pa dodajte smjesu žumanjaka i vanilije. Stavite u duboko zamrzavanje.

 

 

Idi na 24sata
Komentari (8)
  • retita

    Biram ledene umjesto kremastih.Rashladim se a ne zalijepim.;=)

    21. 7. 2018,   15:22
  • PATRICIA

    Kupim,lickam i uzivam.

    21. 7. 2018,   21:47
  • MOC JE U ZNANJU

    U svaki sladoled uvek idu dve zrele banane . :-)))))

    21. 7. 2018,   17:05
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.