To je to što me zanima!

Bavite se vrtlarstvom? Ako ne, vrijeme je da počnete

Vrtlarenje je sve popularnije među odraslima, ali i djecom stoga ne čudi da mnogi posjećuju zanimljive radionice na kojima mogu štošta naučiti. Jedna takva radionica održala se i prošlog vikenda u Sesvetama
Vidi originalni članak

Topliji dani su pred nama, pa sve više građana počinje sa sadnjom biljaka u vrtu znajući da će imati povrće i voće iz vlastitog uzgoja ili pak prekrasan cvjetnjak kojem će se diviti. Čak i oni koji žive u stanovima i nemaju zelenu površinu na kojoj bi sadili okreću se takozvanom urbanom vrtlarenju pa koriste terasu ili balkone za sadnju u teglama. 

Ako ste i vi ove godine odlučili saditi, bilo u vrtu ili u teglama, proljeće je krajnje vrijeme za to, stoga je dobro naučiti poneke trikove o biljkama i sadnji. Upravo to su učinili građani koji su proteklog vikenda posjetili radionicu "Mali i veliki vrtlari" u Pevec centru Sesvete.

Na radionici su mogli naučiti štošta, a najviše su se veselili oni najmlađi za koje je vrtlarenje zaista korisno i poučno iskustvo. Naime, djeca vrtlarenjem razvijaju motoričke sposobnosti, a ujedno se uče odgovornosti i brizi. Osim toga, uz rad u vrtu djeca se od malih nogu navikavaju na zdravu, organsku hranu. 

Upravo zato je Pevec unazad nekoliko tjedana održao radionice na kojima su i odrasli i djeca mogli čuti zanimljiva predavanja i korisne savjete, a čini se kako je radionica proteklog vikenda bila posebno zanimljiva. Odrasli su sudjelovali u nagradnoj igri presađujući biljke s povezom na očima, dok su djeca ukrašavala teglice te učila kako posaditi biljku i brinuti se o njoj. 

Radionicu je svojim nastupom uveselio i dječji zbog Mali Sesvećani uz koje su i druga djeca pjevala i plesala. S takvim zabavnim i poučnim sadržajima Pevec je ovog vikenda bio pravo obiteljsko odredište na kojem su roditelji i djeca mogli provesti kvalitetno vrijeme uz druženje i zabavu.

Ako ste propustili neku od radionica, ne brinite jer se i ove subote, 21. travnja, održava radionica "Mali i veliki vrtlari" u Pevec centru Split od 11.00 do 12.30 sati. Ulaz je besplatan i svi ste dobrodošli,  a kako je izgledala radionica u Sesvetama i što se sve radilo pogledajte u kratkom videu. 

 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 3

  • bela-strela 20.04.2018.

    Pa bi se ja bavio ali nema smisla jer mi sve unište i u buksu me bace kad otkriju čime se bavim..

  • realista 7 19.04.2018.

    Teski ovisnik u tome , u stanu nema cega nema od biljaka

  • LastNIKITA 18.04.2018.

    Vrtlarenje je super svima, dok ne moraju pljeviti travu...svi se brzo raziđu...aaa neka,upravo pojela mladi luk iz vrta..

Komentiraj...
Vidi sve komentare