Breme očekivanja: Razlog zbog kojeg se muškarci više rastaju

Muškarci koji ne rade puno radno vrijeme češće se rastaju, a razlog tome su neispunjena očekivanja koja postoje i kod muškarca i kod žena zbog kojih dolazi do čestih svađa što na kraju rezultira razvodom
Vidi originalni članak

Muškarci koji ne rade puno radno vrijeme češće se rastaju, otkrila je Alexandra Killewald, profesorica na američkom Sveučilištu Harvard u svojem novom istraživanju pod nazivom “Novac, posao i bračna stabilnost”.

Razvod braka kao štetna posljedica u brakovima gdje muškarci ne rade puno radno vrijeme javlja se zato što kod muškarca ili žene u braku postoje očekivanja koja nisu zadovoljena.

ISPOVIJEST 'Prevario sam suprugu jednom i nikako si ne mogu oprostiti...'

Naime, ako muškarac sam od sebe očekuje da će raditi puno radno vrijeme, a ne radi, on postane depresivan, počne piti ili radi nešto drugo što ugrožava brak.

TEŠKA ODLUKA Muškarac s kojim se viđam je bolji u seksu - od mojeg muža

Ako žena od njega očekuje da radi puno radno vrijeme, a on ne radi, žena će to vidjeti kao signal koji joj govori da on nije dobar muž, objašnjava Killewald. Svojim istraživanjem potvrdila je i da još postoji norma u kojoj je muž hranitelj obitelji. 

VIDI OVO! KVIZ: Provjerite vaše poznavanje povijesti.

Idi na 24sata
Komentari (33)
 • Lud_ko_struja

  kako se mogu muškarci više razvodit, pa kad se razvede muškarac, automatski se i žena razvela hahahaahahaha

  3. 9. 2018,   19:11
 • 100putapitas

  Izgleda da se sve vrti oko muskog roda.. ako ne radi problemi, ako ne radi puno radno vrijeme problemi, ako radi previse problemi.. zena kad radi premalo, previse ili ne radi uvijek mora biti spremna za svog muskarca.. da ne ...

  3. 9. 2018,   18:47
 • sol

  Kako se to i od koga ti cesce rastaju, nikad jedan sam nije kriv?

  3. 9. 2018,   19:01
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.