To je to što me zanima!

Budite kreativni: 10 načina kako iskoristiti posudu za led

Posude za led se mogu koristiti za zamrzavanje različitih namirnica, a ne samo leda. A u njima se čak mogu pripremiti i fini truffles ili sushi, pa čak i sačuvati svježi začini za kasnije korištenje
Vidi originalni članak

1. Kockice čokolade

Nakon što otopite čokoladu u slatkom vrhnju, ulijte je u posudu za led i zamrznite. Ovako imate instant hladni kakao ili čokoladni napitak (ovisno o tome koliko kockica stavite u mlijeko). 

2. Napravite sushi

Ako volite jesti sushi, a nemate baš puno iskustva u motanju istog, poslužite se posudom za pravljenje leda. S malim kalupima jednostavno ćete dobiti ukusan obrok. (Recept)

3. Ostatak vina

Ako vam je ostalo malo vina, nemojte ga baciti. zamrznite ga u posudi za pravljenje leda i koristite ga u pripremi ukusnih gulaša i variva.

4. Cvijeće u ledenim kockama

Iznenadite svoje goste svojom kreativnošću. Naberite lijepo sitno cvijeće, isperite ga pod laganim mlazom vode i zamrznite. Ovakva kocka leda će podići svako piće. (Recept

5. Tijesto za kolače

Uštedite vrijeme kad vam se jedu domaći kolačići. Umjesto da sve radite od nule, napravite tijesto za kolače, podijelite ih na kockice i zamrznite u posudi. Svaki put kad vas ulovi želja za nečim slatkim, otopite par kockica i ispecite kolačiće.

6. Čokoladni truffles

Posuda za pravljenje leda je jako dobar kalup za izradu trufflesa. Prvo kalup treba obložiti tekućom čokoladom i brzinski zamrznuti, a potom stavite koje god punjenje želite. (Recept)

7. Ostaci umaka i juhe

Ponekad u pripremi ručka se preračunamo i ostane nam previše umaka ili juhe s kojima ne znamo gdje ćemo. Treba ih jednostavno zamrznuti i male kockice kasnije mogu poslužiti za pripremu novih jela ili nadopunu umaka i juha koje smo već napravili.

8. Svježi začini

Ljeti su dostupni raznih svježi začini, koje možete sačuvati i za zimu ako ih zamrznete u maslinovom ili običnom ulju. Ove aromatizirane kockice se mogu sastojati od jednog ili više začina, poput peršina, vlasca, kadulje, mažurana, bosiljka ili bilo kojeg drugog svježeg začina kojeg koristite.

PARTY SLASTICE 8 jednostavnih ljetnih recepata za male ‘torte’ i veliki užitak

9. Žele

Napravite klasični žele i zamrznite ga u posudi za led. Uz to što će ohladiti piće, biti će i ukusni slatki zalogaj na dnu čaše.

10. Mirisne kocke za odvod

Sve što se nalazi u ovoj smrznutoj kocki su ocat i limun. Kockicu smrznute mješavine bacite u odvod prilikom kuhanja i pranja posuđa i više vam neće smetati neugodni mirisi iz odvoda. 

VIDI OVO: 9 najgorih Kardashian skandala.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Ra Mona 04.07.2018.

    pa neke bi mogle metnut i ispod postelje ono za svaki slučaj hihihihihiiiiiiiiiii

  • 03.07.2018.

    E baš ljuta papričica....u ledu🤤🙄

  • volim slatko 03.07.2018.

    Godinama tako spremam temeljac za juhe odnosno umake, praktično je, samo baciš kockicu dvije na maslac ili maslinovo ulje i eto :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare