Cijeli život krivo točite pivo: Evo kako vas neće napuhavati

Stvaranjem pjene u čaši otpušta se ugljični dioksid koji se onda u manjoj mjeri otpušta u našem trbuhu pa se tako sprečava osjećaj napuhnutosti koji često imamo nakon što pijemo pivo
Vidi originalni članak

Većina ljudi prelijeva pivo iz boce u nakrivljenu čašu koju zatim lagano uspravljaju što se više čaša puni. Cilj takvog prelijevanja je imati što manje pjene u čaši. 

Pjenom se oslobađa ugljični dioksid, stoga je važno pivo uvijek na pravilan način preliti u čašu. Nakon što se popije pivo koje je preliveno bez otpuštanja ugljičnog dioksida te se pojede masna hrana, u trbuhu se pokrene reakcija otpuštanja ugljičnog dioksida u dodiru hrane s pivom. Kao rezultat toga osjećate se napuhnuto.

Kako biste spriječili osjećaj napuhnutosti, pivo u čašu prelijte tako da pivo počnete prelijevati po unutarnjoj strani čaše, ali ju brzo počnete ravnati. Nemojte ga prelijevati polako, nego energično. Tako ćete pjenom otpustiti ugljični dioksid u čašu. Pjena će se pretvoriti u pivo, a vi se nećete osjećati napuhnuto. 

Idi na 24sata
Komentari (80)
 • korisničko ime zauzeto

  ja nikad ne dođem do tog dijela kad pivu treba natočiti u čašu, naime roknem pivkana iz flaše i boli me đođo za pjenu u čaši.

  12. 9. 2018,   14:09
 • gremo20

  pivo bez dobre pjene ne valja ništa

  12. 9. 2018,   13:48
 • Bruno32

  Kad točiš Lowenbrau nema pjene kak god nagnuo čašu..

  12. 9. 2018,   13:45
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.