To je to što me zanima!

Dođite na Bundek - i kuhanje prepustite poznatim chefovima

Ne propustite dvoboj chefova - Leon Cipovec vs. Marko Palfi, kušajte prefine sendviče Lane Klingor Mihić, a sve dopunite odličnim craft pivama uz Juru Stublića & Film
Vidi originalni članak

Počeo je drugi Zagreb Chill&Grill festival na Bundeku. Jučer smo se zabavljali uz koncert grupe Bang Bang, a danas će atmosferu dodatno užariti Jura Stublić&Film. Roštilji su se zagrijali, prefine craft pive rashladile, a svoje kulinarske sposobnosti iskušala je i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić.

Na roštilj je “bacila” prve komade carskog mesa. Najbitnije je da je roštilj dobro zagrijan, prokomentirala je uz osmijeh. Zrakom se odmah proširio miris kojem je bilo teško odoljeti. Nakon što se prvo meso fino ispeklo, pozornicu je preuzeo Podravkin kuhar Zoran Delić, pripremivši primorski burger od svježe orade, s dresingom od majoneze, senfa, meda, peršina, Vegete i konjaka.

Oduševljeni posjetitelji uživali su u hitovima Bang Banga, a posebno su se rasplesali na pjesmu “Nešto me pogodilo” i u glas pjevali: “Nešto mi je upalo u oko”.

- Bilo je super, divno i krasno - rekla je Lara Antić, pjevačica benda Bang Bang.

Publiku je oduševila pozivom da se pridruže plesnom podiju ispred pozornice. Za osvježenje se, između ostalih, pobrinuo i Krešo Marić, majstor pivar zaslužan za piva 5thElement.

- Moram uputiti kritiku organizatorima. Priča se samo o grillu pa je vrijeme da popričamo malo i o chillu - rekao je i nasmijao okupljene.

Pivovara 5thElement je premijerno predstavila Bohemian Pilsner, lagano pivo s 4,2 posto alkohola. I danas nastavljamo sa slasnim gurmanskim specijalitetima. Lana Klingor Mihić priprema neodoljive sendviče sa Zvijezda umacima, a chef Marko Palfi salate koje vole grill.

Vrhunska craft piva prezentiraju Varionica i Lepi Dečki Brewery, a Teja Lovrenščak miksa osvježavajuće koktele u Mixology by Jamnica.

Uz sve to, svaki dan možete uživati u velikom izboru craft piva te u ponudi najboljih restorana. Pivnica Budweiser priprema svoje prepoznatljive pljeskavice, Plac šest vrsta burgera, a Pizzerija Doomsday burgere od čistog junećeg mesa u pecivu bez aditiva.

Batak ponuda i ove godine ide s provjerenim specijalitetima među kojima su ćevapčići, pljeskavica s domaćim BBQ umakom i otko- šteni batak-zabatak na grillu s džemom od luka, a iz restorana Pod Zidom pripremaju jela prilagođena street food formatu, inspirirana jelima poznatim londonskim sajmovima hrane.

Današnji program:

Uživajte u svim danima festivala

POPULARNI RESTORANI: Submarine Burger, Plac, Batak grill, Bicko, Pod Zidom Bistro & Wine Bar, Pivnica Budweiser, Doomsday i Špiro.
NAJBOLJE HRVATSKE CRAFT PIVOVARE: 5thElement Craft Beer, Zmajska pivovara, Varionica Craft Brewery, Pivovara Medvedgrad, Lepi Dečki Brewery, The Garden Brewery, Crafter’s.
POPRATNI SADRŽAJI CIJELI DAN: chillanje u JoomBoos, Zvijezda i Tele2 chill zonama, radionice u Pevec kids corneru, djeljenje Kisko artikala, kušanje kave u Nescafé i Samofino Pevec Caffe baru, Jamnica Mixology pop-up bar te brojni zabavni sportski i nagradni sadržaji.

Pogledajte program svih dana festivala OVDJE.

Organizator festivala je Gastro.hr, a glavni medijski partner 24sata. Generalni pokrovitelj je Podravka, a ostali partneri su Pevec, Jamnica kao službena voda festivala, Tele2, Labud - Kisko i Permetal, Dukat - President, Zvijezda, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Mesna industrija Ravlić, Nescafé, Jadransko osiguranje i Toi Toi. Sve o najboljem festivalu klope, cuge i mjuze pročitajte na www.ChillGrill.hr.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • arni 28.04.2018.

    Danas se svaka budala naziva chef...

  • aDaMeVidiBabo 28.04.2018.

    definitivno ne propuštam, samo zbog prefinih sendviča lane klingor

  • 1234567890 28.04.2018.

    Zbog piva se možda isplati otići... al radije sebi doma okrenem komad mesa ili pojedem obično varivo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare