To je to što me zanima!

Gatanje na plaži: Otkrijte svoju sudbinu - bacanjem oblutaka

Kamenčiće prikupite iz rijeke ili mora jer ih je voda pročistila od tuđih energija. Dva bacate na tlo, a onaj koji padne najbliže trećem otkriva odgovor
Vidi originalni članak

Pesomantija je vještina proricanja iz oblutaka, a upravo je plaža idealno mjesto za ovu vrstu zabave. 

U nekim je starim kulturama bacanje oblutaka bilo uobičajeno - nalik na današnje čitanje dnevnog horoskopa u novinama. Ovu su metodu proricanja popularizirali Arapi, no vjeruje se da je nastala u drevnom gradu Uruu, u današnjem Iraku.

Proricanje iz oblutaka jedinstven je i jednostavan način gatanja prilagođen pitanjima koja iziskuju odgovor da ili ne. U ovoj se metodi koriste tri oblutka: jedan za potvrdan odgovor, drugi za niječan odgovor i orijentacijski kamen, koji služi kao pokazatelj odgovora. Obluci se bacaju na tlo, a onaj koji padne najbliže orijentacijskom kamenu otkriva odgovor.

Ovaj način gatanja, ali i zabave namijenjen je onome tko više voli jednostavne metode proricanja, kome se sviđa raditi s prirodnim elementima ili nema dovoljno prostora i vremena za gatanje iz runa ili otvaranje tarota.

Ako inače niste vični divinaciji – što bismo pojednostavljeno mogli prevesti kao vještinu predviđanja budućnosti gatanjem, vraćanjem, ili čitanjem snova, iako je u suštini riječ o proricanju budućih događaja tako da uz pomoć intuicije interpretiramo različite znakove – slobodno se opustite.

Ne trebaju vam nikakva posebna znanja da biste se igrali, samo doza humora i spremnost da neke znakove, odgovore ili podudarnosti promotrite s dozom – ozbiljnosti.

Što vam je sve potrebno?

Za gatanje pomoću pesomantije trebaju vam: kovčežić, kutija ili futrola za nošenje oblutaka; tri glatka oblutka približno jednake veličine, ali različitih boja i mirno mjesto za proricanje.

Neki poklonici ove metode gatanja upotrebljavaju oblutke kupljene u robnoj kući, najčešće na odjelima s alatom i za opskrbu akvarija, ili polirano kamenje iz new-age trgovina ili s buvljaka. Skupljate li ih, važno je da obluci dolaze s mjesta kojima se rijetko prolazi.

Oni s parkirališta ili pješačke staze možda su upili energije ljudi koji su onuda prošli. Najbolje je prikupiti kamenčiće iz potoka, rijeke, jezera ili mora jer ih je voda već djelomično pročistila od tuđih energija. 

Određivanje namjere

Ponesite ih kući, operite u hladnoj vodi i ostavite neko vrijeme na suncu ili na mjesečini da se dodatno pročiste. Zapravo jednako se čiste kao I kristali. Jedini nedostatak ovog načina gatanja je što daje samo odgovore “da” ili “ne”, a to ograničava sadržaj pitanja.

No nakon prvog bacanja možete postaviti novo, povezano pitanje radi razjašnjavanja odgovora. Nizom pitanja i bacanja bolje ćete razumjeti odgovore koje vam obluci pružaju.

Kad ste prikupili oblutke, pronađite mirno i tiho mjesto te se udobno smjestite. Izaberite orijentacijski oblutak po volji. Najbolje je da to bude najmanji od tri prikupljena. 

Odredite oblutak koji će vam davati odgovor “da” postavljanjem pitanja na koje znate odgovor. Primjerice, pitajte ga zovete li se Marija (ili kako god glasilo vaše ime) i bacite oba oblutka. Onaj koji padne bliže orijentacijskom kamenu trebao bi vam služiti za afirmativne odgovore.

Ponovite postupak postavljajući pitanje na koje je točan odgovor “ne”. Ako ovaj put onaj drugi oblutak padne bliže orijentacijskom, nema dvojbe da je on namijenjen negativnim odgovorima. Ne uspijete li iz prve prepoznati koji bi oblutak trebao služiti za koji odgovor, ponovite pokus u što opuštenijem stanju duha.

Neovisno o tome kako ste odredili koji će vam kamenčić služiti za potvrdan, a koji za niječan odgovor, sad je vrijeme da i jedan i drugi napunite energijom. 

Punjenje energijom

Uzmite kamenčić namijenjen davanju potvrdnog odgovora i držite ga u ruci. Dišući polako, duboko, iz trbuha, napunite ga pozitivnom energijom. Ponavljajte u mislima da je to oblutak koji će vam redovno davati odgovor “da”.

Neka taj obred traje onoliko dugo koliko osjećate da je potrebno. Ponovite postupak s drugim kamenom i ispunite ga energijom negativnog predznaka kako bi vam davao odgovor “ne”. 

Napominjemo da u svrhu ove metode proricanja pojmovi pozitivno i negativno ne znače dobro i zlo, niti poželjno i nepoželjno. Ovisno o pitanju, odgovor “ne” može biti povoljan za vas, a odgovor “da” nepovoljan, i obrnuto.  

Usredotočite se na pitanja

Zamislimo da želite doznati imate li šanse osvojiti simpatiju s plaže. Izaberite podlogu za gatanje. To može biti pijesak na plaži, betonska površina ili oveći stol. Položite orijentacijski kamen na tlo i držite u zatvorenoj ruci oblutke za “da” i “ne”.

Zatvorite oči, dišite polako i duboko te ne mislite ni na što osim na pitanje. Usredotočite se na pitanje, a ne na odgovor koji biste željeli dobiti. Ako oblucima sugerirate odgovor, narušit ćete njihove energije i obezvrijediti proricanje.

Želite li da vam obluci pomognu, budite spremni prihvatiti bilo koji od dva moguća odgovora. Kad vas obuzme mir prema odgovoru, protresite oblutke u zatvorenoj ruci i bacite ih na tlo. Pogledajte koji je oblutak pao bliže orijentacijskom kamenu. 

Ponovite postupak

Što je oblutak bliži orijentacijskom kamenu, to je odgovor snažniji. Ako želite pitati još nešto o istoj temi, novo pitanje oblikujte na temelju saznanja koje ste dobili prvim bacanjem. Na primjer, ako ste na pitanje “mogu li osvojiti simpatiju s plaže” dobili odgovor “da”, možda želite doznati i hoće li se moguća veza održati i nakon ljeta. Sad se koncentrirajte na to pitanje i ponovite postupak. 

Ako su obluci jednako udaljeni od orijentacijskog kamena, tada je odgovor nejasan pa bacanje treba ponoviti. 

DOKAZ VIŠE INTELIGENCIJE Znanstvenici potvrdili: Psovke ipak imaju terapeutski učinak

Možda ste dvosmisleno oblikovali pitanje, ili se niste dobro koncentrirali na njega, ili energija prirode u ovom trenutku ne može odgovoriti ni s “da” ni “ne”. Postupak možete ponoviti, no nemojte to pokušavati više od pet puta, i pripišite kamenu onaj odgovor koji je češće označavao. 

Onog trena kad osjetite da vas obluci čuju i da vam daju istinite odgovore, možete dodati i četvrti oblutak, koji će predstavljati odgovor “možda”. 

ASTRO PAMETNJAKOVIĆI Četiri vrste inteligencije: Lava krasi intuitivna, Bika praktična

Taj bi oblutak trebao biti jednake veličine kao i obluci za “da” i “ne”, ali različite boje. Uključite li u gatanje oblutak za “možda”, bacat ćete tri oblutka, a orijentacijski kamen položit ćete na tlo kao i obično. Ako oblutak koji signalizira “možda” padne najbliže orijentacijskom kamenu, znači da je situacija neizvjesna.  

Igrajte se s kamenčićima koje ste pronašli na plaži, a ako vam ne ide iz prve, nemojte odustajati već nekoliko puta ponovite postupak potpuno smireno i opušteno.

VIDI OVO! 7 znakova da vas vara. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • maxich 19.08.2018.

    Trebali bi biti iste veličine, ali za orijentacijski je najbolje uzeti najmanjeg :D

  • mily 19.08.2018.

    ma kakvo gatanje, jeste li vi normalni?:)

  • 18.08.2018.

    I onda neko kaže,horoskop nerealan,a ovo je....pa horoskop je za ovo poligraf🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare