To je to što me zanima!

Hidratacija: Ananas za mekše pete i grožđe za nježniju kožu

Hidratacija je u ljetnim danima jako važna. Prirodne namirnice i pripravci mnogima su prvi odabir ne samo u kuhinji, nego i u njezi lica i tijela. Ako još dodate mirise, vrućina će biti lakša
Vidi originalni članak

Prirodne namirnice i pripravci, osim što su cjenovno prihvatljiviji, uglavnom su i zdraviji, posebice za zrelu, osjetljiviju kožu. Tijekom ljetnih dana ove ekstremne vrućine dodatno nas iscrpljuju, što osjećamo i izvana i iznutra.

Iako smo već stotinu puta čuli savjete o važnosti hidratacije, prisjetite se te čaše vode koju uvijek možete opet popiti.

Dobro je naglasiti i kako će vas bolje rashladiti topla nego hladna ili ledena pića. Topla pića nas zagrijavaju i potiču znojenje, a znojenje je prirodni mehanizam za rashlađivanje.

U starijoj dobi se manje znojimo i rjeđe osjećamo žeđ, što može biti opasno u situacijama kad su temperature previsoke, a u zraku je previše vlage. Vodi dodajte limun, koji otkiseljuje organizam, ili mentu.

Med i šećer

Za još bolje osvježenje pokušajte si prirediti pravi mali kućni wellness, u koji možete uključiti i prijateljicu, kćer ili unuku.

Pritom ne trebate izaći iz kuće - osim za nabavku potrebnih namirnica, a uz dobru zabavu nahranit ćete kožu i kosu. Ovisno o mogućnostima i zdravstvenom stanju, spa tretman može se primijeniti samo na kožu lica, kosu ili cijelo tijelo.

Tako, primjerice, možete pripremiti blagi piling od meda i šećera - dovoljne će biti dvije-tri žlice svake namirnice. Zamiješajte pastu te tijekom tuširanja namažite i lice i tijelo. Držite 10-ak minuta i isperite bez korištenja sapuna. Zbog hranjivih sastojaka u medu i šećera koji ima dezinfekcijsko djelovanje koža će vam biti meka i osvježena.

Za maske za lice u hladnjaku sigurno imate razne sastojke - od krastavaca, grožđa i jogurta pa do možda egzotičnijih papaje, ananasa i manga.

Eterično ulje ruže

Ne zaboravite ni stopala. Priredite si kupku u koju ćete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja ruže koje ima opuštajuće djelovanje. Ili isprobajte recept koji vam nudimo - kupku za noge od mlijeka. Omekšat će vam umorna stopala.

Fini mirisi i ugodan osjećaj osvježavajuće kupke na koži sigurno će vam olakšati težak ljetni dan.

Fina voćna egzotična kupka za stopala

Uzmite dvije šalice svježe smiksanog ananasa i dvije šalice zgnječene papaje. Ugrijte dvije šalice mlijeka toliko da vas ne opeče. Pomiješajte sve zajedno i namačite stopala 20-ak minuta.  

Hranjivi i osvježavajući piling od grožđa

Potrebno vam je dva-tri grozda bijelog ili crnoga grožđa.

Zgnječite ih u kašu kojom ćete dobro premazati cijelo tijelo. Pustite da koža upija antioksidanse iz grožđa. Isperite i uživajte u mekoj koži.

VIDI OVO: 5 razloga zašto je masturbacija zdrava za žene.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Mira B_ 01.07.2018.

    Krupna morska sol.maslinovo ulje ili koje vam pase i cvjetici lavande .pomijesati i lagano utrljati na mokru kozu nakon tusiranja i isprati...jedan od boljih pilinga za tijelo...

  • MOC JE U ZNANJU 01.07.2018.

    Samo zadovoljna žena je srećna žena . Sve drugo je glancanje . :-)))

  • 01.07.2018.

    “šećera koji ima dezinfekcijsko djelovanje...”, nisam dalje citala, ok ovo je portal za mozak u ler ali ovakve bljuzge su ipak previse

Komentiraj...
Vidi sve komentare