To je to što me zanima!

Imate punu kuću pauka? Super trik kako ih istjerati mentom

Pauci, poput većine drugih insekata ne podnose miris mente. Poznata i kao nana, ova biljka ima jak aromatičan miris koji odgovara ljudima, ali je nepodnošljiva paucima i raznim kukcima
Vidi originalni članak

Koliko god čistili i uređivali svoj dom, pauci će uvijek naći način da uđu u vaš dom i pronađu mirno mjesto gdje će plesti svoju mrežu. Srećom, postoji prirodni i bezbolni način da ih se riješite iz kuće.

Pauci, poput većine drugih insekata ne podnose miris mente. Poznata i kao nana, ova biljka ima jak aromatičan miris koji odgovara ljudima, ali je nepodnošljiva paucima i raznim kukcima, piše britanski Sun.

Sadnja mente u male tegle i strateško smještanje u kuteve u kojima inače pronalazite pauke će ih zauvijek istjerati iz vašeg doma. 

Ako niste tip koji ima biljke u kući, dovoljno je da nakon idućeg usisavanja i čišćenja posprejate prostorije u domu osvježivačem zraka s mirisom mente ili možete i sami napraviti potpuno prirodni proizvod za uklanjanje pauka. Recept je prilično jednostavan, a sastojci lako dostupni:

Sastojci:

  • šalica i pol vode
  • pola šalice alkoholnog octa
  • 20 kapi eteričnog ulja paprene metvice

Postupak:

Stavite u bocu s raspršivačem vodu i alkoholni ocat pa dodajte eterično ulje. Mješavinu dobro protresite. Pošpricajte mjesta iza ormara, sudopera, kuteve u kupaonici, odnosno sva mjesta na kojima se pojavljuju pauci. 

Ova mješavina kukce neće ubiti, ali će ih držati daleko od vašeg doma. Postupak ponovite periodično kako se ne bi vratili.

Napomena:

Umjesto paprene metvice može se koristiti eterično ulje eukaliptusa. Učinak će biti jednak, ali metvica ima ugodniji miris.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Lana Hana 14.08.2018.

    Jao dajte pauci mi ubiju muhe i komarce! Ali svejedno dobar recept za mezitelje pauka arankofobia

  • 13.08.2018.

    valjda pomaže

  • retita🦋 13.08.2018.

    Pauk nosi pisamce. Prijatelji smo. 😛

Komentiraj...
Vidi sve komentare