To je to što me zanima!

Najbolji festival grilla žari i pali na Bundeku - još danas i sutra

I danas će održati kulinarski show, a Mišel Tokić će odmjeriti snage s chefom Davidom Skokom koji sprema brojna gastronomska iznenađenja, a Letu Štuke dodatno će podignuti atmosferu
Vidi originalni članak

Drugi Zagreb Chill&Grill na Bundeku već danima oduševljava vrhunskim craft pivama i slasnim jelima s roštilja. Jučer smo uživali u fenomenalnom nastupu Mangroovea te NoA & Funkblastersa, a danas će nas zabavljati The Second Hand Band i Letu Štuke.

Treći dan Zagreb Chill&Grill festivala počeo je pripremom slasnih sendviča. Tema je bila Tajland, a borili su se učenici i food bloger Darko Kontin. Dok je Darko pripremao piletinu “na tajlandski”, učenici iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb radili su varijacije s tofuom i piletinom.

Kontin se kasnije u ‘Dvoboju chefova’ suočio s Podravkinim chefom Mišelom Tokićem. Dobili su kutiju iznenađenja pa su smišljali na licu mjesta što će kuhati.

- Najviše volim jela koja mi drugi pripreme, a doma mi kuha žena - otkrio je chef Mišel.

Od namirnica koje je dobio pripremio je toplu salatu. Da ne bi plakao zbog rezanja luka, stavio je sunčane naočale. Meso s roštilja poslužio je na posteljici od rikule. U pripremi je koristio pivo, a od Podravkinih začina češnjak, bosiljak, čili, sol i papar.

Kontin je pripremio biftek s džemom od luka i piva te pečenu papriku.

- Jako poštujem Mišela, zbog čega sam imao tremu pa se nadam da će moje jelo biti jestivo pored njegovog - istaknuo je Kontin, no posjetitelje su oduševila oba specijaliteta.

Natjecatelji su pogađali okuse, odnosno koji Podravkini začini su korišteni, a nagradu su dobili svi. U kulinarskom showu Mesne industrije Ravlić, chef Almo Čatlak pripremao je marinirano carsko meso s pireom od batata, onion burger i ćevape s umakom od jogurta.

Vrhunska craft piva prezentirali su Crafter’s i Pivovara Medvedgrad.

Chefica Priska Thuring pripremala je piletinu na arapski način, a pomagali su joj članovi humanitarne udruge UNUO, kojoj je cilj zapošljavanje osoba s invaliditetom. Priska već dulje vrijeme surađuje s članovima i rade na najvećoj gastronomskoj razini.

- I dosadno meso može postati jako zanimljivo uz jogurt i limunov sok, cimet, sezam, korijander, češnjak, mljevenu papriku, sol i papar – otkrila je Priska radeći ra-žnjiće od marinirane piletine.

Chef Tokić pripremao je i tunu u Podravkinom showu.

- Ostajem tu i idućih dana pa ću napraviti rundu po gastro kućicama - rekao je Tokić.

I danas će održati kulinarski show, a Mišel Tokić će odmjeriti snage s chefom Davidom Skokom koji također sprema brojna gastronomska iznenađenja.

Sutra ne propustite zadnji dan festivala kada se sprema najbolja atmosfera i najslasniji roštilj za Praznik rada. Kuhat će Podravkin chef Zoran Delić i Vedran Bošković, a navečer će atmosferu užariti Luce. Uz sve to, i danas i sutra možete uživati u velikom izboru craft piva te u slasnoj ponudi najboljih restorana. 

Uživajte u svim danima festivala

POPULARNI RESTORANI: Submarine Burger, Plac, Batak grill, Bicko, Pod Zidom Bistro & Wine Bar, Pivnica Budweiser, Doomsday i Špiro.
NAJBOLJE HRVATSKE CRAFT PIVOVARE: 5thElement Craft Beer, Zmajska pivovara, Varionica Craft Brewery, Pivovara Medvedgrad, Lepi Dečki Brewery, The Garden Brewery, Crafter’s.
POPRATNI SADRŽAJI CIJELI DAN: chillanje u JoomBoos, Zvijezda i Tele2 chill zonama, radionice u Pevec kids corneru, dijeljenje Kisko artikala, kušanje kave u Nescafé i Samofino Pevec Caffe baru, Jamnica Mixology pop-up bar te brojni zabavni sportski i nagradni sadržaji.

Pogledajte program svih dana festivala OVDJE.

Zahvaljujemo sponzorima – Podravki, Pevecu, Jamnici, Tele2, Labudu, Zvijezdi, Dukatu, Mesnoj industriji Ravlić, Jack Daniel'su i Nescafeu. Tu su i pop up izdanja poznatih zagrebačkih restorana: Pod zidom, Bicko, Batak Grill, Budweiser, Špiro, Doomsday i Plac. Paţljivo smo pripremili i ponudu omiljenih craft pivovara: Medvedgrad, 5th Element Daruvar, Lepi dečki, Garden, Zmajsko, Crafters i Varionica.

Posebno zahvaljujem našim programskim partnerima Ugostiteljsko-turističkom učilištu Zagreb i Udruzi UNUO za edukaciju osoba s invaliditetom u ugostiteljstvu.

Organizator festivala je Gastro.hr, a glavni medijski partner 24sata. Generalni pokrovitelj je Podravka, a ostali partneri su Pevec, Jamnica kao službena voda festivala, Tele2, Labud - Kisko i Permetal, Dukat - President, Zvijezda, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Mesna industrija Ravlić, Nescafé, Jadransko osiguranje i Toi Toi. Sve o najboljem festivalu klope, cuge i mjuze pročitajte na www.ChillGrill.hr.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Mthesecond 30.04.2018.

    Cijene pretjerane koliko čujem i nema šanse da bi dao 45,50 kuna za taj neki fancy hamburger,čevape il što se već nudi...To je prevara uz dužno poštovanje onima koji to spremaju,nude...

  • 30.04.2018.

    Dosadni ste višeeeeeeeeeeee

  • Win32 30.04.2018.

    Ako mislite rušit vladu, samo ponesite ćevapa i piva

Komentiraj...
Vidi sve komentare