To je to što me zanima!

Najlakši način kako naučiti o sadnji i presađivanju biljaka

Kako je djeci, ali i odraslima, najlakše nešto pokazati i objasniti? Kroz kreativnu igru i zabavu. Upravo se na taj način učilo o sadnji, presađivanju i održavanju biljaka na predzadnjoj Pevecovoj vrtlarskoj radionici
Vidi originalni članak

Povodom Dana planeta Zemlje održala se još jedna kreativna i edukativna vrtlarska radionica Mali i veliki vrtlari, ali ovog puta u splitskom Pevecu. Tamo su najmlađi učili kako se brinuti o biljkama, a s obzirom na to da bez prirode ne možemo i konzumiramo njene proizvode u svakodnevnom životu, potrebno je znati i odužiti joj se na pravi način.

Radionica je omogućila svim uzrastima da nauče osnove brige o životu biljaka, ali i to da vrtlarenje ne mora biti dosadno!

Prije same vrtlarske radionice nastupili su klinci iz dječjeg folklorno-glazbenog zbora Trišnjice iz Kaštela, koji su posjetitelje razveselili plesom i pjevanjem. U veseloj atmosferi mali vrtlari su učili kako saditi biljke te su ukrašavanjem teglica, temperama i šljokicama, razvijali svoju kreativnost.   

Prilikom edukacije o sadnji i presađivanju novih cvjetnica, voditeljica radionice objasnila je kako se ovom akcijom potiče djecu na razmišljanje o svijetu koji ih okružuje - Oslikane teglice s cvijećem djeca nose doma te nastavljaju brinuti o njima i razmišljati o tome kako će rasti kao što i djeca rastu. - kaže Branka Vobner. No, nisu samo djeca uživala, s njima su se i odrasli zabavili i naučili neke stvari o vrtlarstvu te su sudjelovali u nagradnoj igri presađujući biljke s povezom preko očiju.

Sljedeća radionica održava se 28. travnja, od 11 do 12:30 sati u Pevecu u Osijeku, ulaz je slobodan, a pozvani su svi!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Zaaagor 26.04.2018.

    Ma to je lako,znači moraš imat lampu i sobna temperatura,malo vlažiš na početku i kad očvrsne onda u kukuruze u sredinu njive,tako da se ne vidi i kad dođe malo ispod kuruza onda je berba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare