To je to što me zanima!

Pikantna pohana krilca: Brzo su gotova, fino hrskava i sočna

Pileća krilca omiljena su poslastica mnogih ljudi, a u ovoj varijanti će posebno razveseliti ljubitelje ljute hrane i čilija. Važno je da stoje u posebnoj marinadi...
Vidi originalni članak

Sastojci: 800 g pilećih krilca, 2 žlice ulja, sol, papar, žlica sitno sjeckanog peršina, 2 češnja češnjaka, žlica kečapa, 1/2 žličice mljevenog čilija, žličica mljevene crvene paprike, 1/2 žličice mljevenog ružmarina, jaje, malo brašna, 1/2 dl vode, ulje za prženje

RECEPT Ovakvu pizzu nikada niste jeli: Podloga nije tijesto već pomfrit

Priprema: 

  • Svako krilce narežite na pregibima na tri komada. Posolite, poparite i stavite u posudu. Prelijte uljem, dodajte peršin, zgnječeni češnjak, kečap, čili i papriku. Promiješajte kako bi se sve meso obložilo marinadom.
  • Ostavite ga u hladnjaku i povremeno izmiješajte komade mesa. U međuvremenu razmutite jaje, malo brašna i vode, te napravite rjeđe tijesto. Izvadite piletinu iz marinade i dobro ocijedite svaki komad krilca.
  • Umočite u tijesto i spuštajte na zagrijano ulje. Pržite prvih pola minute dok se ne uhvati korica na jačoj vatri, s jedne i druge strane, pa smanjite vatru i pecite oko 20 minuta, dok ne porumene.

Dobar tek!

JEDNOSTAVNI RECEPTI Ideje za lagani ljetni ručak: Tri vrlo ukusne delicije s rajčicama

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Splicanka'92 15.08.2018.

    Mmmmmmm da bar jedem junk food, odmah bi pojela kilo ovoga..., a sta cu kad mi se svaki gram hvata.... 😪😪😪

  • Avery 14.08.2018.

    Nisam ljubiteljica bez obzira koliko fino i sočno i hrskavo...

  • Ziher_1 14.08.2018.

    Jao, nemojte, pohanje u tzv. parisienu/tempuri/smjesi za palačinke, ma ne tako! U prezle! A čemu krilca na tri dijela? I još 20 min? To nojeva krilca?

Komentiraj...
Vidi sve komentare