Prefina klopa i cuga vrhunskih majstora - i danas na Bundeku

Danas nastavljamo još jačim tempom. Sendviče sa Zvijezdinim umacima priprema Darko Kontin, koji se u ‘Dvoboju chefova’ suočava s Mišelom Tokićem, a Show Cooking ima chefica Priska Thuring
Vidi originalni članak

Tisuće posjetitelja častili su se vrhunskim okusima piva, mesnim delikatesama te nezaboravnim provodom jučer na drugom Zagreb Chill&Grill festivala festivalu na Bundeku.

Danas nastavljamo još jačim tempom. Sendviče sa Zvijezdinim umacima priprema Darko Kontin, koji se u ‘Dvoboju chefova’ suočava s Mišelom Tokićem, a Show Cooking ima chefica Priska Thuring. Prezentaciju vrhunskih craft piva održava Crafter’s i Pivovara Medvedgrad, a za glazbu su zaduženi DJ Prince, Mangroove i NoA&Funkblasters

U Kids corner posjetitelji se imaju priliku okušati u nagradnoj igri ‘Presađivanje biljaka’ powered by Pevec, kao i nagradnoj utrci tačkama.

Evo kako nam je bilo jučer

Voditelji Iva Šulentić i Daniel Berdais otvorili su jučer festival pripremom sendviča u “Zvijezda servisu za sendviče”, a zadana tema bila je Francuska. Svi sudionici showa imali su zadatak napraviti svoj francuski sendvič, s namirnicama karakterističnima za francusku gastronomiju, poput pljesnivog sira.

Sendviče su pripremali Lana Klingor Mihić i učenici 3. razreda Ugostiteljske škole.

Posjetitelji su imali priliku uživati i u u dvoboju chefova - kulinarske snage danas su odmjerili poznati chef Marko Palfi i mladi talentirani, budući kuhar Leoni Cipovec.

Janjetinu, grilano povrće i dresing od korijandera i kajmaka Palfi je uspio spremiti u samo 20 minuta. Janjetina inače super funkcionira s bliskoistočnim namirnicama, a na Bliskom istoku se koristi puno korijandera i sira poput kalumija.

Mladi protivnici su ga oduševili, jako mu je drago što je kuhao s njima. "Mladi su imaju volje i želju, a to je danas u ovom poslu najbitnije: ambicija, želja i volja, a sve ostalo ce doći. Neka samo budu uporni." Oduševljen je festivalom, bio je prošle godine, odazvao se i ove, a rado bi došao i iduće.

Dečki 3. razreda Ugostiteljske škole su od strane voditeljice prozvani simpatično - Leon na kvadrat - jedan je Leon Mitrović, a drugi je Leon Cipovec. Oni su nakon spremanja sendviča s Lanom izašli iz dvoboja sa chefom Markom Palfijem izjednačeno, tj nije bilo pobjednika.

Učenici su se odlučili za kombinaciju marinirane piletine, s putericom i avokadom. Nakon brze pripreme, tijekom koje je Palfi skočio u pomoć mladim kolegama i posudio im grill, dvije su posjetitelje s povezom na očima imale privilegiju isprobati jela. Njihov je zadatak bio pogoditi sastojke jela. Iako je Marina, koja je na Zagreb Chill&Grill došla čak sa Šolte, bila uspješnija, obje su natjecateljice dobile nagradu - poklon paket Kiska.

Posjetitelji su se dobro zabavljali i u natjecanju u guranju bačvi, pokroviteljstvom Jack Danielsa. Pobijedila je Mirela sa Šolte, majka Marine koja je netom prije uspjela pogoditi gotovo sve sastojke jela u nagradnom natječaju Kisko.

Teja Lovrenščak, jedna od najpoznatijih barmenica, bila je domaćin u Jamnica pop-up bar. Tu je za pripremala pet koktela: JAMNICA WINE COOLER, JAMNICA SWEET WINE, JAMNICA LEMONADE, SENSATION LIME GIN i 10 SENSATION HUGO.

Posjetitelji su uživali u slasnim Submarine burgerima, poznatima po tome što imaju samo domaće svježe meso. Sve namirnice su iz Hrvatske, a čak 99 posto njih je organskog porijekla. Meso koje stavljaju u svoje slasne burgere dolazi sa Žumberka, dok je krumpir iz Like. Salata je iz Istre a panceta iz Slavonije.

Na Zagreb Chill&Grill festivalu predstavila se i craft pivovara Varionica.

- Dosegli smo svjetski omjer po stanovniku i craft pivi i sad smo se vratili sa desetak medalja. Imamo jaku pivsku scenu na području Europe - kazao je Davor Simičić, direktor i suvlasnik pivovare.

Atmosferu je dodatno užario Jura Stublić & Film.

Sutra na festival stiže poznati chef David Skoko koji sprema brojna gastronomska iznenađenja, a na pozornici će atmosferu zagrijavati Letu štuke.

Uz sve to, svaki dan možete uživati u velikom izboru craft piva te u slasnoj ponudi najboljih restorana.

Zagreb Chill&Grill festival powered by Gastro.hr na Bundeku traje čak 5 dana. Pripremili smo 50 sati super uzbudljivog programa u kojem sudjeluju vodeći hrvatski chefovi, omiljeni bendovi i DJ-i.

Tamo su i kućice koje predstavljaju restorane: Pod zidom, Bicko, Batak Grill, Budweiser, Špiro, Doomsday i Plac i omiljene pivnice: Medvedgrad, 5th Element Daruvar, Lepi dečki, Garden, Zmajsko, Crafters i Varionica.

Za sve one koji nisu u prilici pridružiti nam se ovdje u živo, pripremili smo izravna video javljanja koja se mogu pratiti na Facebook stranici 24sata te portalu 24sata.hr. Također, Joomboosovci prenose svoju priču s najvećeg grilla na otvorenom.

Uživajte u svim danima festivala

POPULARNI RESTORANI: Submarine Burger, Plac, Batak grill, Bicko, Pod Zidom Bistro & Wine Bar, Pivnica Budweiser, Doomsday i Špiro.
NAJBOLJE HRVATSKE CRAFT PIVOVARE: 5thElement Craft Beer, Zmajska pivovara, Varionica Craft Brewery, Pivovara Medvedgrad, Lepi Dečki Brewery, The Garden Brewery, Crafter’s.
POPRATNI SADRŽAJI CIJELI DAN: chillanje u JoomBoos, Zvijezda i Tele2 chill zonama, radionice u Pevec kids corneru, dijeljenje Kisko artikala, kušanje kave u Nescafé i Samofino Pevec Caffe baru, Jamnica Mixology pop-up bar te brojni zabavni sportski i nagradni sadržaji.

Pogledajte program svih dana festivala OVDJE.

Organizator festivala je Gastro.hr, a glavni medijski partner 24sata. Generalni pokrovitelj je Podravka, a ostali partneri su Pevec, Jamnica kao službena voda festivala, Tele2, Labud - Kisko i Permetal, Dukat - President, Zvijezda, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Mesna industrija Ravlić, Nescafé, Jadransko osiguranje i Toi Toi. Sve o najboljem festivalu klope, cuge i mjuze pročitajte na www.ChillGrill.hr.

Idi na 24sata
Komentari (2)
  • arni

    Čim 24 sata ima najmanje 5 članaka dnevno o ovim samoprozvanim chefovima,jasno vam je da tu nešto ne štima...uglavnom hrana je u najblažu ruku odvratna tamo i sve se vodi na preseravanje samoprozvanih kuhara.

    29. 4. 2018,   11:29
  • Telpekeg

    Napisite cijene da vidimo jel se isplati skocit do tamo...

    29. 4. 2018,   15:06
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.