Revolucija ljepote: Veliki brend prestao skrivati celulit i strije

Napokon su veliki trgovački lanci shvatili da žene izgledaju tako kako izgledaju, i da nema nikakvog smisla servirati im fotošopirane modele i neke izmišljene ideale ljepote
Vidi originalni članak

U H&M-u, i drugim modnim trgovačkim lancima, više ne skrivaju celulit, strije i druge nedostatke na koži modela koji nose njihove kolekcije. Napravili su veliki iskorak i pokazali ženama da niti modeli nisu savršeni, da svatko ima fizičkih mana, i da je to nešto sasvim normalno i prihvatljivo.

Naravno, žene diljem svijeta s oduševljenjem su dočekale ovu praksu, komentirajući kako je već bilo vrijeme da se odbace nerealni nametnuti standardi ljepote. Presretne su što se napokon sve više promovira prirodna ljepota žene.

- Puno vam hvala H&M što ne skrivate strije, rupice na bokovima i ostale nesavršenosti na modelima koji nose vaše kupaće kostime. To što ne obrađujete te fotografije pomaže nama ženama da se ne uspoređujemo s nerealnim standardima tijela i da se osjećamo normalno - prokomentirala je jedna žena.

I Asos, Missguided i Boohoo prestali su fotošopirati svojih modela, prenosi Daily Mail.

Pogledajte njihove modele:

Asos

Missguided

Boohoo

I Dove promovira prirodnu žensku ljepotu 

Bez obzira bile punije ili mršavice, s celulitom ili bez njega, svaka žena je lijepa na svoj način. Prirodnu ljepotu žena Dove promovira godinama.

Napravili su i kampanju u suradnji s Missguidedom.

 

Idi na 24sata
Komentari (23)
 • the devil

  Danas svatko može bit lijep... Al zato više skoro nitko čovjek!!! Prvo kod ljudi gledam dal jesu "ljudi"... Jer ljepota je i inako prolazna!!!

  26. 7. 2018,   16:54
 • Underdog_Project

  Dame nemojte se zamarati izgledom nikad nije problem u tome. Ako nekoga privučete jedanput, bez obzira da li kasnije imale 50 ili 100 kg i dalje će biti elektrona. Oni koji vam traže mane vas se boje ili ste im ...

  26. 7. 2018,   17:07
 • Deleted user

  Nema smisla fotošopirati i onda opet isfotošopiraju slike :D Neka bude svatko kakav želi biti, ali gurati debelo ili premršavo pod "normalno" je samo utjeha lijenčinama. O strijama neću govoriti, ni o celulitu... Cure su same sebi nametnule to kao ...

  26. 7. 2018,   16:03
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.