To je to što me zanima!

Sočne poslastice s breskvama: Muffini, savijača ili cheesecake

Od sočnih i osvježavajućih breskvi ćete začas pripremiti izvrsne deserte. Treba pripaziti kod pripreme breskvi jer čim se izrežu njihovo meso počinje tamniti, a kožica kuhanjem postaje žilava
Vidi originalni članak

Prhki muffini od breskvi

Sastojci: 60 g smeđeg šećera, vanilin šećer, 2 jaja, 200 ml mlijeka, 200 g brašna, prašak za pecivo, 50 g mljevenih badema, sol, 60 g maslaca, 5 bresaka, šećer u prahu 

Priprema: Pećnicu zagrijte na 180°C. U kalup za muffine stavite košarice. Otopite maslac, a breskve narežite na kockice. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i bademe. Jaja izmiksajte sa šećerima, dodajte mlijeko, otopljeni maslac i na kraju suhe sastojke. Promiješajte pa napunite košarice do 1/3. Na vrh svake košarice utisnite narezane breskve. Pecite 30-ak min na 180°C pa pospite šećerom.

RECEPT Torta od krumpira: Brza večera koja će oduševiti sve ukućane

Savijača od breskvi

Sastojci: 9 kora za savijače, 1,5 kg bresaka, 2 vrećice vanilin šećera, 4 žlice ruma; Premaz za kore: 2 jaja, 2 čaše šećera, 2 vanilin šećera, 2 čaše jogurta, čaša kiselog vrhnja, 1,5 čaša ulja, 1,5 čaša griza, prašak za pecivo, sok pola limuna

Priprema: Jaja i šećere miksajte 10-ak min pa dodajte jogurt, vrhnje, ulje, limunov sok, griz i prašak za pecivo. Smjesu ostavite u hladnjaku 1 sat. Breskve ogulite i narežite na tanke kriške. Pospite ih vanilin šećerom i rumom pa lagano izmiješajte.

Prvu koru premažite smjesom, na nju stavite drugu koru koju također premažete smjesom, a zatim treću, koju premažete smjesom i posložite breskve. Zamotajte savijaču i složite u namašćen lim. Dobit ćete tri velike savijače. Na kraju sve tri savijače izbockajte čačkalicom i prelijte ostatkom smjese. Pecite ih na 180°C od 45 do 50 min dok ne porumene. Pospite šećerom u prahu.

RECEPT Brzo i jednostavno: Prefini tart sa sirom, maslinama i rajčicom

Cheesecake s breskvama i bademima

Sastojci: 1/2 šalice badema, 3/4 šalice brašna, 2 žlice šećera, 1/2 žličice soli, 8 žlica maslaca, 2 žumanjka, 3 žlice vode, šalica pekmeza od bresaka, šalica mascarponea, 4 breskve, žlica badema za ukrašavanje  

Priprema: Usitnite bademe pa im dodajte brašno, šećer i sol. Zatim ubacite u blender i maslac pa još malo miksajte. Istucite žumanjke te ih dodajte u blender, a nakon toga ulijte vodu. Dobit ćete ljepljivu smjesu za tijesto.

Oblikujte okruglo tijesto i stavite ga u namašćen kalup. Pustite da odstoji 20-ak minuta pa pecite 30-ak minuta na 180°C. Ohlađenu koru premažite prvo pekmezom pa mascarponeom koji ste najprije izmiksali. Ukrasite komadima breskve i bademima. 

VIDI OVO: Navike na WC-u otkrivaju vam kakva ste osoba.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • KTM_ 03.09.2018.

    Ne volim vocne kolace opcenito, pogotovo one kisele.

  • bob_vox 03.09.2018.

    ne volim breskve, jedno od rijetkog voća koje ne volim.. ..ali volim njihov miris dok jesti ih ne volim....isuse koji sam ja lik :O

  • 02.09.2018.

    cheesecake mi je super

Komentiraj...
Vidi sve komentare