To je to što me zanima!

Vrtlarstvo je, osim za odrasle, odlična aktivnost i za djecu

Svi vole prirodu i zelenilo, a kako najbolje unijeti dašak prirode u svoj dom nego prelijepim vrtom! Zato su mnogi ovih dana zasukali rukave ne bi li uredili svoj zeleni kutak u kući, na balkonu ili u dvorištu
Vidi originalni članak

Bilo da sadite cvijeće, povrće ili voće, treba se znati dobro brinuti o takvim biljkama. Zato je Pevec i prošle subote, 28.04. organizirao posljednju u nizu radionica Mali i veliki vrtlari u Pevec centru Osijek. Kreativno-edukativna radionica organizirana je po uzoru na one održane proteklih tjedana u Jankomiru, Čakovcu, Sesvetama i Splitu, pa su odrasli, ali i djeca mogli štošta naučiti o sadnji, presađivanju i brizi o biljkama.

Vrtlarenje ne mora biti dosadno

Osim što je bila poučna, Pevecova radionica bila je i zabavna jer su djeca o biljkama učila kroz igru i ukrašavanje teglica raznim temperama i šljokicama. Takva aktivnost kod djece potiče kreativnost, ali izgrađuje i samopouzdanje jer su sami nešto izradili. Zato je dobro da potičete djecu da i kod kuće vrtlare s vama jer će se tako dalje razvijati, a ujedno će provoditi kvalitetno vrijeme s vama. 

Sve posjetitelje posebno je razveselio i nastup dječjeg zbora Osječki zumbići koju su ovu radionicu obilježili krasnim pjesmama iz svoje dugogodišnje zbirke. - Naš repertoar sastoji se od zabavnih dječjih pjesama, ali i umjetničkog dječjeg repertoara - kazala je Majda Milinović, voditeljica i dirigentica zbora. 

Na radionici je organizirana i nagradna igra u kojoj su roditelji morali presađivati biljke s povezom na očima što je rezultiralo obiljem smijeha, a koliko je bilo zabavno pogledajte u kratkom videu.

 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Vurdy Zlobny 01.08.2018.

    Koliko je to dobra i znimljiva aktivnost ne samo djeci, nego i odraslima najbolje se vidi po broju komentara.

Komentiraj...
Vidi sve komentare